Coșuri de gunoi noi în parcurile Cișmigiu și Herăstrău. ALPAB a început deja să schimbe răpciugile de pe alei

29 apr. 2024
3019 afișări
Coșuri de gunoi noi în parcurile Cișmigiu și Herăstrău. ALPAB a început deja să schimbe răpciugile de pe alei
Coșuri de gunoi noi în parcurile Cișmigiu și Herăstrău. ALPAB a început deja să schimbe răpciugile de pe alei | Sursa foto: Primăria Municipiului București/Facebook

Se montează coșuri noi de gunoi în parcurile Cișmigiu și Herăstrău. Echipele ALPAB (Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București) au început deja să le schimbe pe cele vechi.

Parcurile Cișmigiu și Herăstrău sunt printre cele mai importante din București. Și amândouă încă au mare nevoie de reparații, curățiri și îmbunătățiri. Printre neajunsuri, starea coșurilor de gunoi, multe dintre ele niște răpciugi.

Coșuri de gunoi noi în Cișmigiu și Herăstrău

Zilele acestea, echipele ALPAB, sunt pe teren și înlocuiesc coșurile de gunoi deteriorate din Cișmigiu și Herăstru..

Atât pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului București, cât și pe cea a ALPAB, au fost publicate informații despre acest demers.

Au fost cumpărate 550 de coșuri noi. Acestea sunt decorate cu lemn și, ca dimensiuni, sunt mai mari decât cele vechi, pe care le știm deja. Au fost alese mai mari, ne spune ALPAB, ca să încapă și ambalajele destul de voluminoase de la fast-food.

Au fost achiziționate 550 de coșuri, cu decor din lemn, de dimensiuni mai mari decât cele cu care eram obișnuiți, astfel încât să aibă loc în ele și ambalaje mai mari, provenite de la mâncarea fast-food consumată în parc.

Capacitatea noilor coșuri de gunoi din parcuri este de cel puțin 120 de litri și au o structură de oțel inoxidabil. Până în acest moment, au fost montate 78 de bucăți:

Coșurile au structura de oțel inoxidabil, iar capacitatea este de cel puțin 120 litri.
Până acum au fost montate 78 bucăți, în stoc aflându-se alte 472, au transmis Primăria Municipiului București și ALPAB (Administrația Lacuri, Parcuri și Agrent București).

Aruncarea deșeurilor în spațiul public constituie contravenție

Aruncarea deșeurilor pe domeniul public reprezintă contravenție. Astfel că, dacă bucureștenii sunt prinși aruncând atât gunoaie micuțe (ambalaje, chiștoace de țigări), cât și deșeuri voluminoase (mobilă, materiale de construcții) în diferite locuri din oraș, riscă să fie amendați de către Poliția Locală a Capitalei.
Te-ar putea interesa și:
Cookies