Costurile de întreţinere ale Metrorex vor scădea cu 34%

de:
26 aug. 2011
0 Afișari
Costurile de întreţinere ale Metrorex vor scădea cu 34%

Acordul prevede scăderea costurilor cu 34% şi neachitarea de către Metrorex a unor penalităţi de 20,6 milioane de lei înregistrate în perioada 2007 – 2010, notează Agerpres.  Contractul de mentenanţă este încheiat între compania de metrou şi Alstom pentru următorii opt ani şi prevede întreţinerea a circa 400 de vagoane, atât cele fabricate la Astra Arad între 1978 şi 1994 cât şi şi de cele de la Bombardier.

De asemenea, cele două părţi au căzut de acord prinvind introducerea în contract a vagoanelor de pe liniile noi ce vor fi dezvoltate de Metrorex. Valoarea sa re ridică la circa 240 milioane de euro. Pasagerii vor beneficia de geamuri care se deschid la trenurile Bombardier, iar trenurile vechi vor intra într-un program de modernizare tehnică pentru a reduce costurile şi a creşte fiabilitate.

Din 2004, de la încheierea contractului cu Metrorex, şi până în prezent, Alstom a investit 12 milioane de euro în renovarea a cinci depouri de întreţinere ale Metrorex, iar noul acord presupune posiblitatea unor investiţii adiţionale de circa 14 milioane de euro.

Cookies