Costumul de gală – cum îl alegi astfel încât să te avantajeze 100% (P)

31 mart. 2022
18 Afișari
Costumul de gală - cum îl alegi astfel încât să te avantajeze 100% (P)
Costumul de gală - cum îl alegi astfel încât să te avantajeze 100% (P)

Hainele pe care le poartă un om pot fi de două tipuri: fie îl avantajează 100%, punându-i în valoare tot ce are mai frumos și estompând eventualele minusuri, fie îl dezavantajează, prin croi, culori sau stil.

La fel se întâmplă și în cazul costumelor pentru bărbați: anumite alegeri pot fi neinspirate, dar din articolul de față se poate afla cum pot fi corectate toate aceste lucruri, astfel încât fiecare purtător de costume de bărbați să fie la înălțime și să-și aleagă exact ce i se potrivește.

Alegerea costumului de gală în funcție de înălțime și măsuri

Costumul se alege, în primul rând, ținându-se cont de înălțimea unui bărbat. Iată care ar fi regulile, potrivit specialiștilor de la Sarto:

  • Persoanele înalte nu trebuie să se mulțumească doar cu faptul că au fost mai bine înzestrate de la mama-natură, ci trebuie să țină cont de câteva reguli pentru a arăta cât mai bine în costum: nu trebuie să lase cămașa sa se vadă pe sub ultimul nasture de la sacou, trebuie să poarte accesorii în zona pieptului: pin, batista la buzunar sau alt accesoriu de efect, mâneca de la cămașa trebuie să iasă foarte puțin de sub cea a sacoului, iar sacoul trebuie să acopere posteriorul;
  • Persoanele scunde nu trebuie să-și facă griji: există și pentru ele o multitudine de posibilități, astfel încât să fie puse în valoare așa cum merită. Purtarea pantalonilor ar trebui să fie mai sus de șolduri, iar lungimea sa nu coboare cu mult peste pantof, pentru a evita acel aspect neplăcut al unui copil care poartă hainele tatălui. Sacoul trebuie să fie unul modern, care nu acoperă posteriorul şi să aibă doar 2 butoni. În acest fel se va reuși, la nivel vizual, alungirea trunchiului. Lungimea standard a unui sacou se calculează când persoana sta în picioare cu brațele pe lângă corp, ținând degetele îndoite în palmă.

O mare greșeală pe care o fac bărbații când își aleg un costum este că aleg îmbrăcăminte în serie. În mod clar, nu toți oamenii au măsuri standard, ci fiecare corp are particularitățile sale. De aceea, cea mai bună opțiune trebuie să fie cea a unor haine pe comandă.

Există și alte opțiuni în afară de negru

Atunci când se gândesc la vestimentația de gală, foarte mulți bărbați se duc din start cu gândul la negru, ca fiind o alternativă sigură, cu care nu pot da greș. Sunt însă multe alte variante, care complimentează aspectul unei persoane, fie că este vorba de costume pentru miri sau pentru alte ocazii speciale.

Da, un costum negru, constând într-un sacou din catifea neagră, la un rând de nasturi și pantaloni din lâna de calitate poate fi o alegere perfectă pentru o ceremonie, dar mai există și alte variante demne de luat în calcul. Spre exemplu, un costum de gală poate fi alcătuit din două piese de culori diferite: un smoching într-o culoare intensă (magenta, violet verde), la un rând de nasturi, combinat cu pantaloni negri. O altă opțiune este costumul cu un sacou cu jacquard floral și rever sal, alături de pantaloni negri sau bleumarin, ce dă o notă aparte de eleganță și rafinament.

Cookies