ARHIVA B365

Costică Ştefănescu, fostul căpitan al Naţionalei, s-a sinucis

ostică Ştefănescu era bolnav de cancer pulmonar, iar starea sa de sănătate se înrăutăţise foarte mult în ultima perioadă. Ştefănescu s-a aruncat de la balconul camerei de la etajul 5 în care era internat la Spitalul Militar, informeaza B1 TV.

Decesul s-a produs marţi după-amiază şi a fost semnalat cu un apel la 112.

Fostul mare fotbalist a acuzat probleme medicale în ultimii ani, dar diagnosticul său oficial nu a fost niciodată făcut public. Ştefănescu a încercat un tratament în Germania, fără rezultate, astfel că ultimele luni din viaţă şi le-a petrecut la Spitalul Militar din Capitală.

Costică Ştefănescu a evoluat pentru Steaua, Universitatea Craiova şi FCM Brasov. Are în palmares trei titluri de campion şi cinci Cupe ale României. A jucat de 66 de ori pentru echipa naţională a României.

Costică Ştefănescu a început fotbalul la Steaua. În 1969, fundaşul central a debutat pentru echipa de seniori a „militarilor”, iar în 1973 s-a transferat la „U” Craiova. Aici şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei. A stat în Bănie până în 1986 şi a fost jucător de bază în cea mai strălucită echipă din istoria Craiovei. În 1986 a plecat la FCM Braşov, de unde s-a retras din activitate. Are 66 de selecţii la naţională, pentru care n-a reuşit să marcheze însă niciun gol.

Ca antrenor, Costică Ştefănescu a fost secundul lui Anghel Iordănescu în perioada 1994-1998, perioadă în care a strălucit „Generaţia de Aur”. Şi-a început cariera de tehnician la FC Braşov, după care le-a antrenat în ordine pe Steaua, Al-Wakrah, Selena Bacău, Poli Timişoara, Astra, CSM Reşiţa, Hapoel Holon, Al Shoala, Al-Jaish Damascus, „U” Craiova, Al-Wahda Damascus, Najran SC, Al Tadamon, din nou Al-Jaish Damascus şi Al Shamal.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button