ARHIVA B365

Cosmin Nicula: Preşedintele interimar al ASF a propus reducerea salariilor conducerii cu 30%

„Până la finalul verificărilor pe care le vom face, una dintre solicitările noastre de astăzi a fost să se reducă salariile şi propunerea a fost de a se reduce cu 30%. Propunerea a venit din partea domnului Dăianu, iar noi suntem încântaţi”, a spus acesta, scrie mediafax.ro.

Preşedintele Comisiei a mai spus că reprezentanţii ASF au depus, miercuri, notificările prin care vor returna banii primiţi ca primă la sfârşitul anului 2013. „Domnul Dăianu a depus întreaga sumă, ceilalţi colegi au făcut o notificare de a li se reţine din salarii câte o treime din salariu până la achitarea întregii sume”, a spus acesta.

Întrebat de ce au ales membrii conducerii ASF să returneze prima primită în rate, senatorul a răspuns: „Mulţi dintre ei au cheltuit sumele respective şi sunt în imposibilitatea de a le returna dintr-o singură tranşă, fiind vorba despre sume destul de mari”.

Chestionat dacă este suficientă doar reducerea salariilor, în condiţiile în care, ca exemplu, Daniel Dăianu primeşte un salariu de 12.800 de euro pe lună, preşedintele Comisiei pentru buget finanţe a declarat că acest lucru nu este suficient.

El a evitat să spună la ce nivel ar trebui să fie plafonate salariile din ASF. „Una dintre propunerile pe care o să o fac eu este de a publica pe site salariile întregii conduceri a ASF, plus angajaţi, pentru o transparenţă cât se poate de evidentă a acestor salarii”, a menţionat acesta.

Acesta a adăugat că reducerea cu 30% a salariilor conducerii ASF este doar „prima etapă”, situaţia salarilor angajaţilor ASF urmând să fie discutată într-o şedinţă viitoare.

Chestionat dacă membrii Comisiei vor adopta un amendament la legea privind funcţionarea ASF prin care să fie interzisă angajarea rudelor în această Autoritate, Cosmin Nicula a răspuns afirmativ. „Se va reintroduce”, a declarat senatorul.

Dăianu a susţinut, miercuri, la audierea din Comisia pentru buget, finanţe a Senatului, că, în ASF, sunt sunt numeroşi cei care, cu destoinicie şi inteligenţă, vin la serviciu nu pentru a-şi lua un salariu, ci pentru a-şi îndeplini o misiune.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button