Cosmin Manole de la USR, dat AFARĂ din partid pentru că întârzia la serviciu. Ce a decis instanța

de:
29 mai 2020
80 afișări
Cosmin Manole de la USR, dat AFARĂ din partid pentru că întârzia la serviciu. Ce a decis instanța

Consilierul local USR de la Sectorul 6 Cosmin Mihai Manole a ajuns să-și dea propriul partid în judecată pentru că, a pretins el, l-a concediat abuziv din postul de consilier politic și l-ar fi lăsat astfel să moară de foame, scrie cetățeanul.net. 

Întâmplarea a avut loc în 2018. Manole a câștigat procesul, în care a cerut și daune de 5.000 lei pentru prejudiciul moral şi stresul nejustificat cauzat prin „concedierea nelegală, abuzivă şi profund netemeinică”.

De atunci, Uniunea Salvați România a fost obligată să-i dea în continuare salariu. Iar de când a fost ales consilier local la Sectorul 6 averea i s-a dublat.

Primit la USR pentru că nu avea serviciu în București
Pentru a avea din ce să trăiască decent, Cosmin Mihai Manole a fost angajat în martie 2017 la Secretariatului General al Partidului USR în Bucureşti.

Medic de meserie, Manole a lucrat la departamentul Casierie, Gestiune şi Achiziţii, având ca atribuții efectuarea de încasări în numerar, menţinerea evidenţelor intrărilor şi ieşirilor în contabilitate, achiziţii etc.

Manole s-a bucurat de leafa de la partid doar un an, până când, 4 aprilie 2018, a fost informat că postul i-a fost desființat.

Motivul concedierii, pe care USR avea să-l arate în instanță, a fost îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor, mai precis „întârzieri repetate” la serviciu. 

Angajat de Nicușor Dan, trimis în șomaj de Dan Barna
Simțindu-se abandonat și lăsat fără pâine, consilierul și-a dat partidul în judecată. „S-a comportat ca un simbriaș oarecare, care a rămas fără slujbă, și nu ca un membru al partidului”, au declarat, pentru ziarul Cetățeanul, surse de la vârful USR.

El a acuzat partidul că a antedatat decizia de concediere și că nu i-a respectat nici dreptul la preaviz de 20 de zile.

Manole a spus că decizia de concediere este netemeinică și că motivul real ar fi cu totul altul. Astfel, la data angajării sale, preşedintele partidului era Nicușor Dan, dar la 28 octombrie 2017 preşedinte a fost numit Dan Barna.

Manole a acuzat că noua conducere, „din raţiuni strict politice şi de natură personală”, a dispus „înlăturarea” tuturor salariaţilor angajaţi anterior de fosta conducere, scrie cetateanul.net. 

Cookies