ARHIVA B365

COŞMARUL de la Piaţa Sudului va lua sfârşit în curând. SE DESCHIDE o rută alternativă, cu sens unic

PASAJ PIAŢA SUDULUI. Gabriela Firea şi Răzvan Sava, actualul şi fostul primar general al Capitalei, s-au contrat zile bune în privinţa Pasajului de la Piaţa Sudului. În timp ce fostul edil şef susţinea, în timpul campaniei electorale, că proiectul este la un grad de realizare de 80%, actualul primar îl contrazice şi spune că lucrarea se află la maxim 70%, potrivit datelor de la constructor. Termenul asumat în mod oficial de constructor pentru pasajul de la Piața Sudului a fost luna martie 2017, a informat Primăria Capitalei, care a menționat că în acest moment proiectul este finalizat în proporție de circa 70%, dar stadiul efectiv al lucrării de infrastructură este de 53%.

PASAJ PIAŢA SUDULUI. Cu toate acestea, visul urât s-ar putea termina din această toamnă, când ar urma să fie deschisă circulaţiei auto o rută alternativă, o arteră care să lege Calea Văcăreşti de Şoseaua Olteniţei.

La 1 septembrie dăm drumul rutei alternative, adică strada Cărăruia. Am dat un dead-line mai mult decât acceptabil. Până atunci vreau să asfaltăm şi să pregătim trotuarele. Strada va fi cu sens unic din Calea Văcăreşti spre Olteniţei şi va face un triunghi, va funcţiona ca un bypass în zonă. Ca să nu se aglomereze, o să avem şi echipaje ale Poliţiei locale pentru fluidizarea traficului„, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, potrivit romaniatv.net.

PASAJ PIAŢA SUDULUI. Discuţia privind deschiderea circulaţiei pe strada Cărăruia, ca alternativă la traficul de coşmar din Piaţa Sudului, a fost avansată şi în campania electorală, însă nu a avut finalitate.

Strada a fost închisă abuziv. Singura problemă tehnică este că o porţiune de 104 metri pătraţi din ea nu este domeniu public. Ca atare, am discutat cu proprietarul şi, împreună cu dânsul, am stabilit că va dona municipalităţii bucata aceea astfel încât ea să devină domeniu public şi să putem face amenajările necesare. Sunt convins ca vor fi nemulţumiţi, mai ales că strada a fost închisă traficului până acum. Însă pentru a-i proteja şi pe ei, vor fi impuse restricţii de circulaţie: circulaţia auto va fi permisă numai de luni până vineri între orele 6-22 şi va fi închisă în weekend”, a detaliat primarul Băluţă care a menţionat că propunerea sa a fost agreată de Comisia Tehnică de Circulaţie din Primăria Capitalei şi va fi implementată de la 1 septembrie 2016.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button