Coșmarul „Cu tramvaiul pe Bd. Basarabia”: liniile 36 și 40, blocate din cauza șinei dilatate. Asta după ce ieri s-a surpat carosabilul în zona căii de rulare rupte și distorsionate

01 apr. 2024
1817 Afișari
Coșmarul
Coșmarul "Cu tramvaiul pe Bd. Basarabia": liniile 36 și 40, blocate din cauza șinei dilatate. Asta după ce ieri s-a surpat carosabilul în zona căii de rulare rupte și distorsionate | Foto simbol: Ești din Sectorul 2 / Facebook

Temperaturile au început să crească, motiv pentru care liniile de tramvai au început să se dilate. Societatea de Transport București anunță că liniile 36 și 40 sunt blocate pe Bulevardul Basarabia tocmai din acest motiv.

Liniile 36 și 40, blocate din cauza unei linii dilatate

Societatea de Transport București anunță, pe pagina de Twitter, că tramvaiele de pe liniile 36 și 40 sunt blocate pe Bulevardul Basarabia, până în intersecția cu Bulevardul 1 Decembrie 1918, pe sensul spre Republica.

STB transmite și motivul: linie dilatată.

Liniile 36 și 40 – blocate pe Bd. Basarabia, până în intersecția cu Bd. 1 Decembrie 1918, pe sensul spre Republica, respectiv spre Chimopar. Cauza: linie dilatată.

Astfel de probleme au mai pus în dificultate circulația tramvaielor recent.

Vineri, 29 martie, linia 40 a fost blocată din cauza surpării carosabilului în zona șinelor de pe Bd. Basarabia. Zona arăta astfel:

Carosabil surpat | Sursa foto: Facebook/ Info Trafic București și Ilfov
Carosabil surpat și șină de tramvai „cocoșată” | Sursa foto: Facebook/ Info Trafic București și Ilfov

Pe data de 12 martie, un tramvai s-a oprit în drum din cauza șinei degradate de pe (cred că puteți ghici deja) Bulevardul Basarabia.

Ruptură șină |  Sursa foto: Infotrafic București și Ilfov / Facebook
Ruptură șină | Sursa foto: Infotrafic București și Ilfov / Facebook

De la an la an, situația se agravează, iar săptămânal, aproape zilnic, tramvaiele care circulă prin Sectorul 2 se blochează din cauza șinelor de tramvai din care ies bucăți de metal sau se cocoșează de la căldură.

Șinele de pe Bulevardul Basarabia, un pericol pentru șoferi și călători

În București există mai bine de 50 de kilometri de șină de tramvai care se află într-o stare avansată de degradare, însă cea mai periculoasă și cea mai grav avariată este cea de pe Bulevardul Basarabia.

După ce că în această zonă carosabilul este rupt, cu gropi și găuri, șina de tramvai se mai și „cocoșează” din cauza căldurii, iar în ultimele zile temperaturile au fost anormal de ridicate pentru luna aprilie.

Primăria Capitalei a promis reabilitarea a 50 de km de șină de tramvai încă de acum doi ani, însă primul șantier din această serie a fost deschis în de abia anul acesta, pe 19 februarie, la linia 5 STB. Lucrările se întind de la Ștefan cel Mare până la Pasajul Băneasa, și ar trebui să dureze un an.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies