Coșmarul bucureștenilor care ieșeau de la Coldplay exact când s-a pornit furtuna. Oameni scoși brutal de pe unde se adăpostiseră. Agent BGS: Ieșiți, închidem stadionul!

14 iun. 2024
5039 afișări
Coșmarul bucureștenilor care ieșeau de la Coldplay exact când s-a pornit furtuna. Oameni scoși brutal de pe unde se adăpostiseră. Agent BGS: Ieșiți, închidem stadionul!
Coșmarul bucureștenilor care ieșeau de la Coldplay exact când s-a pornit furtuna. Oameni scoși brutal de pe unde se adăpostiseră. Agent BGS: Ieșiți, închidem stadionul! Sursa foto: B365.ro

„Fiți buni”, a spus Chris Martin, liderul trupei Coldplay, aseară, la cel de-al doilea concert susținut pe Arena Națională din București. Din nefericire pentru spectatorii care se aflau pe stadion, exact după ce s-a terminat concertul, cerul s-a dezlănțuit în Capitală, iar ANM a emis un cod roșu de vreme severă și autoritățile au emis mesaje RO-Alert.

„Luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”, ne sfătuiau autoritățile aseară, începând cu ora 22:29 (ora la care am primit primul mesaj RO-Alert).

Se pare că agenții de la firma privată de securitate n-au auzit mesajul transmis de liderul trupei britanice și au decis să nu fie chiar atât de cumsecade cu spectatorii prezenți pe stadion.

Agent BGS: Ieșiți, închidem stadionul! Coșmarul bucureștenilor care ieșeau de la Coldplay exact când a început furtuna

Joi, 13 iunie 2024, pe Arena Națională a avut loc al doilea concert Coldplay de la București. Atmosfera a fost perfectă, însă după ce s-a terminat concertul, totul s-a transformat…în rău.

Încă eram la categoria „standing”, adică pe gazon, în zona unde a fost scena, când agenții BGS au început să formeze un „cordon uman” și ajutați de o bandă (cea care se folosește când se împrejmuiește o zonă) au început să „măture” spectatorii, să-i facă să iasă cât mai repede din locul respectiv.

S-a terminat de maxim 10 minute concertul susținut de Coldplay, iar agenții deja ușuiesc spectatorii. Unul dintre ei a pus mâna pe mine și mi-a spus că trebuie să plec.

Zis și făcut. Nu am băgat de seamă și l-am ascultat – deși autoritățile au emis RO-Alert în care ne sfătuiau pe toți să ne adăpostim, astfel încât să fim în siguranță. Am plecat, am ieșit din stadion și ne-am îndreptat la ieșirea din Bd. Pierre de Coubertin.

Mă gândeam „Cât de rău poate fi? Ploaia nu mă topește”.

În scurt timp a început să toarne cu găleata și pentru că încă ne aflam în spațiul stadionului, am decis să ne băgăm sub câteva mese, astfel încât să ne ferim cumva de ploaie, în speranța că reușim să găsim taxi.

Sursa video: B365.ro

Nu a trecut mult timp și un agent BGS a venit la noi și ne-a spus:

Trebuie să ieșiți. Închidem stadionul!

Am ieșit, am stat în ploaie. Bineînțeles că nu exista nicio șansă să găsim un loc ferit de ploaie. Am decis, totuși, să mai mergem puțin, să găsim un loc, o benzinărie, orice, unde să ne adăpostim.

Am trecut de intersecția Bd. Pierre de Coubertin cu Vatra Luminoasă și am decis să ne adăpostim la o scară de bloc. Eram o mulțime de oameni acolo, dar nimeni nu a îndrăznit să-i spună cuiva să plece pentru că nu mai e loc.

În următoarele secunde a început grindina. Slavă cerului că eram cât de cât adăpostiți. La scurt timp, cei care locuiau în bloc au venit și au deschis, astfel încât oamenii să intre și în scară – „Fiți buni”, așa a și fost. Alături de noi erau și părinți cu copii și am văzut și o doamnă însărcinată.

Tot Bucureștiul s-a inundat și s-a blocat. În intersecții erau polițiști, în tricou, care încercau să dirijeze traficul.

Sursa video: B365.ro

Pe același subiect: 

Abia în jurul orei 01:00 am reușit să ajung acasă.

„Fiți buni”, așa cum a spus Chris Martin, liderul Coldplay. Nu e vina nimănui că a turnat cu găleata în București, că a fost grindină și au fost rafale de vânt extrem de puternice, însă situația de urgență ar fi putut fi, totuși, gestionată altfel. Oamenii să fie adăpostiți, să fie îndrumați în interiorul stadionului Arena Națională, nu să fie ușuiți.

Cookies