Corul Național Madrigal va susține un concert dedicat bebelușilor. Cei mai mici dintre bucureșteni sunt așteptați la Circul Metropolitan

02 iun. 2023
199 Afișari
Corul Național Madrigal va susține un concert dedicat bebelușilor. Cei mai mici dintre bucureșteni sunt așteptați la Circul Metropolitan
Corul Național Madrigal va susține un concert dedicat bebelușilor. Cei mai mici dintre bucureșteni sunt așteptați la Circul Metropolitan | Sursă foto: Unspalsh

Corul Național de cameră „Madrigal” susține un concert inedit în București. Spectacolul este destinat celor mai tineri ascultători, adică bebelușilor până într-un an. De asemenea, la eveniment sunt aștepta și femeile însărcinate.

Concert dedicat bebelușilor, la Circul Metropolitan București

„Madrigal for Babies”, este un concert ce are ca public țintă bebelușii, cu vârste cuprinse între 0 – 12 luni, și femeile însărcinate din Capitală. Evenimentul are loc sâmbătă 3 iunie 2023, începând cu ora 11:00.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” dirijat de Cezar Verlan va urca pe senă, la Circul Metropolitan București și îi va încânta pe mici bucureșteni și pe însoțitorii acestora.

Bazat pe studii aprofundate cu privire la efectului muzicii asupra copiilor între 0 și 12 luni, precum și asupra femeilor însărcinate, concertul oferă părinților ocazia unică să cânte alături de Corul Madrigal melodii cu efecte benefice asupra celor mici. Organizatorii au ales special cântece care stimulează limbajul, abilitățile de ascultare și memorie, captează atenția bebelușului, îl invită la joacă, sau îl liniștesc și îl pregătesc pentru somn, este precizat pe site-ul Corului de Cameră Madrigal.

Acest concert este parte a unui proiect amplu, realizat în parteneriat cu pianista și muzicoterapeuta Angelica Postu. Printre piesele ce vor fi interpretate se numără:

  • „Somewhere Over the Rainbow”,
  • „Greensleeves”,
  • „Moon River”,
  • „Cântec de leagăn”,
  • Alte piese recomandate pentru o bună dezvoltare a bebelușilor.

Pentru a crea o atmosferă adecvată celor mici, în timpul concertului vor fi redate proiecții simple și  elemente de percuție. De asemenea, organizatorii au informat că părinții vor beneficia de spații separate pentru alăptarea celor mici și pentru schimbarea bebelușilor.

Îți recomandă să citești și: Prognoza specială pentru București, valabilă până vineri seară. ANM a emis și un cod galben de furtuni pentru 29 de județe din România

Cât costă biletele pentru acest eveniment

Persoanele interesante să ia parte la acest eveniment pot cumpăra biletele accesând ACEST link. Există două tipuri de bilete ce au fost puse în vânzare de către organizatori. Iată care sunt aceste și cât costa fiecare:

  • Bebeluș în cărucior – 100 de lei (Include accesul pentru un bebeluș și un adult însoțitor)
  • Femei însărcinate – 100 de lei.

Fie că este vorba de cântat sau ascultat împreună cu cel mic, muzica recomandată de muzicoterapeut are efect de calmare, de reglare a emoțiilor și de conectare între părinte și copil.

Cercetările ce au fost făcute în domeniul muzicoterapiei, până la acest moment, arată cum fredonatul muzicii ajută la crearea unei stări de bine a bebelușului.  De asemenea, această practică are beneficii și pentru părinți.

Cookies