Cortul lui Nicuşor Dan a căzut pe carosabil şi a încurcat circulaţia în nordul Capitalei

de:
26 nov. 2015
0 Afișari
Cortul lui Nicuşor Dan a căzut pe carosabil şi a încurcat circulaţia în nordul Capitalei

Cortul lui Nicuşor Dan, amplasat în faţa staţiei de metrou Aviatorilor a căzut pe prima bandă de pe carosabil, joi dimineaţă, din cauza vântului puternic. Din cauza acestui cort, circulaţia în zonă a fost îngreunată, potrivit şoferilor care au ajuns pe Bd. Aviatorilor în jurul orei 8.00.

Reamintim că Bucureştiul se află sub avertizare nowcasting cod galben de vânt, până la ora 13.00.

Reporterii B365.ro l-au contactat telefonic pe Nicuşor Dan, pentru a da explicaţii în acest caz, dar iniţial el nu a fost găsit. Ulterior, Nicuşor Dan a revenit cu o explicaţie prin telefon, spunând că acel cort a fost montat de o firmă profesionistă: „Am fost chiar eu acolo când s-a montat cortul. Avea pietre cu dibluri speciale pentru beton, pentru că nu ai voie să dai găuri în carosabil. O firmă profesionistă care pune materiale publicitare a făcut benevol asta pentru noi. Ei ştiu cum se fac lucrurile astea. Voi trimite pe cineva care să ia cortul de acolo”.

Întrebat de reporterii B365.ro de ce are nevoie de aceste corturi, având în vedere faptul că nu e perioadă de campanie electorală, Nicuşor Dan a precizat că prin intermediul acestor corturi se strâng semnături pentru transparentizarea activităţilor din primăriile din Bucureşti. „Corturile, aşa cum am anunţat în conferinţa de presă, susţin o campanie de strângere de semnături pentru cele trei puncte pe care le-am anunţat în conferinţa de presă, adică: cele 7 primării să-şi pună toate contractele din ultimii trei ani de mandat pe site, cele 7 primării să contracteze câte o firmă de audit, care să le auditeze cheltuielile din ultimii trei ani şi ANI să verifice averile directorilor din cele 7 primării. În cadrul acestei campanii am strâns deja peste 6.000 de semnături. Cortul a fost un suport pentru această campanie de strângere de semnături. Nu e un material de campanie. Avem o autorizaţie luată de la Primărie, care se sfârşeşte pe 30 noiembrie. Semnăturile s-au strâns cu voluntari, între orele 16.00 – 20.00, cât a fost ziua lungă, iar acum se stă cam de la 16.00 la 18.00, dar nu în toate zilele şi toate corturile, pentru că voluntarii au şi alte activităţi”, a declarat Nicuşor Dan.

În Bucureşti sunt amplasate în total 11 corturi prin care Nicuşor Dan strânge semnături. Corturile se află la Tineretului, Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Victoriei, Aviatorilor, Pipera, Obor, Dristor, Parc Drumul Taberei, Piaţa Brâncoveanu şi Crângaşi.

După cum se poate vedea din imaginile surprinse de Andreea Rudolf, cortul nu era bine ancorat, fiind fixat doar cu câteva pietre.

Nicuşor Dan a candidat ca independent pentru postul de primar general, la alegerile locale din 2012.

Cookies