Cort special amenajat pentru animalele refugiaților în Gara de Nord. Animal Society oferă gratuit servicii veterinare de rutină

08 mart. 2022
269 Afișari
Cort special amenajat pentru animalele refugiaților în Gara de Nord. Animal Society oferă gratuit servicii veterinare de rutină
Cort special amenajat pentru animalele refugiaților în Gara de Nord. Animal Society oferă gratuit servicii veterinare de rutină | Sursă foto: Facebook-Animal Society

În Gara de Nord ajung zilele acestea tot mai multe trenuri ce transportă refugiații ucraineni. O parte dintre aceștia vin însoțiți de animalele lor de companie pe care nu au vrut să le lase în urmă, când au plecat de acasă. Astfel că, în Gara de Nord a fost amplasat un cort pentru animalele refugiaților.

Cort pentru animalele refugiaților în Gara de Nord

În goana de a fugii din calea războiului foarte mulți ucraineni n-au uitat să-și ia si animalele de companie cu ei. Cu toate astea, mulți nu au cele necesare acestora. Pentru a întinde o mână de ajutor în acest sens, organizația non-profit, Animal Society, a creat un cort dedicat animalelor de companie. Cortul au fost amplasate în incinta Gării de Nord din București. ONG-ul a anunțat printr-o postare făcută pe pagina lor oficială de Facebook că oferă blănoșilor veniți din Ucraina servicii de natură veterinară, gratuite.

Suntem cu toată echipa (mai puțin departamentul de sterilizări, care este la Snagov) în Gara de Nord, unde oferim servicii veterinare de rutină gratuite refugiaților care au nevoie de ele. (…) Și suntem gata să-i primim cu dragoste pe oamenii și animalele pe care războiul i-a alungat din propriile case și din locurile natale.

Se fac și deparazitări interne la fața locului

Organizația non-profit a informat prin postarea făcută ca sunt pregătiți să asigure la fața locului chiar și deparazitări interne pentru patrupezi. În cortul ce a fost amplasat în Gara de Nord, proprietarii animalelor de companie pot găsi:

  • Hrană pentru animale
  • Cuști destinate transportului, atât pentru caței, cât și pentru pisici,
  • Pătuțuri.

Astăzi de dimineață un tren al CFR Călători a pornit de la Iași spre București. În acesta se află circa 1.500 de refugiați ce au ajuns în România cu un tren al Căilor Ferate Moldovene. Trenul cu numărul 12605 are 12 vagoane. Acesta a plecat de la Iași în jurul orei 11:30 și urmează să ajungă în Capitală în jurul orei 18:30.

Cookies