FIT CITY

Corpul de control al Guvernului a sesizat Parchetul în cazul copiilor îmbolnăviţi cu E-coli

Astfel, potrivit unei note de informare a Corpului de control, s-au constatat numeroase nereguli.

În judeţul Argeş au fost internaţi 16 copii, dintre care 13 cu patologie digestivă, cărora le-au fost stabilite mai multe diagnostice.

Corpul de control a constatat că majoritatea celor internaţi aveau un sistem imunitar slăbit din cauza altor afecţiuni precedente internării. Acestora le fuseseră administrat anterior vaccinul HEXAXIM, despre care acelaşi Corp de control susţine că este un „medicament neautorizat de punere pe piaţă”. Deşi Agenţia Naţională a Medicamentului a informat Ministerul Sănătăţii că este un medicament neautorizat, societatea Polisano a fost autorizată să distribuie 107.300 doze X 0,5 ml din vaccinul HEXAXIM având mai multe obligaţii: să se asigure că seria distribuită în România va avea buletine de analiză conforme şi certificat de eliberare în conformitate cu legislaţia europeană; să urmărească evenualele reacţii adverse apărute după administrare; să informeze Agenţia Naţională a Medicamentului în legătură cu calitatea produsului.

Mai mult, în urma controalelor s-a stabilit că vaccinul nu a fost ţinut în condiţii corespunzătoare, ceea ce ar fi influenţat calitatea acestuia.

O altă problemă semnalată este că dezinfecţia în ambele spitale verificate a fost făcută cu produse Hexi Pharma.

Ca urmare a celor depistate, Corpul de control s-a adresat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a efectua verificări privind situaţia reală a stocurilor de vaccinuri şi calitatea vaccinurilor administrate.

Sursa: romaniatv.net


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button