Coroană Verde pentru Regina Elisabeta prinde viață. Zeci de copaci vor fi plantați în curând pe Bulevard, după ce pomii uscați au fost tăiați, să le facă loc celor tineri

15 apr. 2024
1835 afișări
Coroană Verde pentru Regina Elisabeta prinde viață. Zeci de copaci vor fi plantați în curând pe Bulevard, după ce pomii uscați au fost tăiați, să le facă loc celor tineri
Coroană Verde pentru Regina Elisabeta prinde viață. Zeci de copaci vor fi plantați în curând pe Bulevard, după ce pomii uscați au fost tăiați, să le facă loc celor tineri | Sursa foto: Primăria Municipiului Bcuurești - Facebook

Zeci de copaci vor fi plantați pe Bulevardul Regina Elisabeta în cadrul proiectului „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta”. Săptămâna trecută au fost tăiați 64 de arbori care erau uscați sau în declin biologic, anunță ALPAB.

Zeci de copaci vor fi plantați în curând pe Bulevardul Regina Elisabeta

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) anunță, pe pagina de Facebook, că săptămâna trecută au fost tăiați 64 de arbori de pe Bulevardul Regina Elisabeta, între Piața Universității și Piața Mihail Kogălniceau, aceștia fiind înlocuiți cu alți 97 de copaci tineri, din diferite specii rezistente la noxe.

Cei care au fost tăiați reprezentau un pericol atât pentru pietoni, cât și pentru mașini.

Săptămâna trecută am tăiat 64 de arbori de pe Bd. Elisabeta, fiindcă erau uscați sau în declin biologic avansat.

Plantăm acum 97 de arbori tineri, un soi mai rezistent la noxe, mai înalt, mai verde, cu frunziș bogat și cu siguranță mai plăcut ochilor.

Acțiunea are loc în cadrul proiectului „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta”.

Dintre cele 64 de trunchiuri, la 9 arbori au fost salvate rădăcinile și vor fi transplantați în Parcul Izvor.

Pe aliniament vor fi plantați 97 de arbori din următoarele specii:

  • mesteacăn auriu,
  • ginkgo biloba,
  • stejar roșu,
  • arbore de gumă,
  • glădițe.

Plantarea noilor copaci va începe în aproximativ două săptămâni, după ce rădăcinile rămase vor fi complet îndepărtate și se va face fertilizarea stratului de plantare.

„Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” este unul dintre proiectele câștigătoare în cadrul procesului de bugetare participativă organizat de Primăria Capitalei, prin care societatea civilă a propus soluții de dezvoltare/înfrumusețare a Bucureștiului, acestea fiind implementate de către PMB.

Străzi pentru Oameni precizează, pe pagina de Facebook, că proiectul a fost gândit de fondatorul ONG-ului, George Vasiliu, și este implementat in memoriam.

Proiectul „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” e cu un pas mai aproape de finalizare! Primăria Generală a anunțat că în următoarele două săptămâni terenul va fi pregătit pentru plantarea a 97 de arbori tineri.

Proiectul a fost gândit de fondatorul Străzi pentru Oameni, George Vasiliu (in memoriam), și s-a concretizat cu ajutorul colegilor voluntari și al societății civile, în cadrul procesului de bugetare participativă organizat de Primăria Capitalei.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies