Coroana pentru Regina Elisabeta primește azi ultimele cinci „perle verzi”: cei 5 copaci care mai sunt de plantat din cei aproape 100 din cadrul proiectului civic

15 mai 2024
1424 afișări
Coroana pentru Regina Elisabeta primește azi ultimele cinci
Coroana pentru Regina Elisabeta primește azi ultimele cinci "perle verzi": cei 5 copaci care mai sunt de plantat din cei aproape 100 din cadrul proiectului civic | Sursă foto: Străzi pentru Oameni - Facebook

Proiectul „Coroana Verde pentru Regina Elisabeta” va continua și azi, odată cu plantarea ultimilor 5 copaci din acest sezon. Începând cu ora 12:00, echipa de la „Străzi pentru Oameni” va fi prezentă pe bulevard, în fața librăriei Humanitas.

Se plantează ultimii 5 copaci din cadrul proiectului „Coroana Verde pentru Regina Elisabeta”

Alături de echipa proiectului vor mai fi prezenți și reprezentanții ALPB, PMB și muncitorii implicați în această acțiune de revitalizare a Bucureștiului.

Cei de la „Străzi pentru Oameni” le mulțumește bucureștenilor cu spirit civic, fără de care nu ar fi ajuns așa de departe:

Mulțumim tuturor celor care au contribuit și le reamintim recunoștința noastră pentru eforturile lor. De asemenea, dorim să exprimăm aprecierea față de cetățenii cu simț civic care s-au alăturat procesului de plantare astăzi. Sperăm că experiența a fost la fel de plină de satisfacții pentru ei, precum a fost pentru noi.

Așadar, primul copac s-a plantat pe 30 aprilie pe bulevardul Regina Elisabeta, iar ultimul se plantează astăzi, 15 mai, începând cu ora 12:00.

Cum a luat naștere „Coroana Verde pentru Regina Elisabeta”?

În urma unor discuții cu locuitorii din zona Parcului Cișmigiu, precum și cu cei care traversează zilnic bulevardul de la stația de metrou Universitate, echipa proiectului a constatat starea precară în care se află mulți dintre copacii de pe marginea străzii.

Principala problemă a fost lipsa umbrei, care va afecta în mod direct viața bucureștenilor vara, pe caniculă. S-au măsurat temperaturile de pe suprafețele negre (fără copaci în jur), și au ajuns până la 50°C.

Acolo unde erau copaci, însă, temperaturile se ridicau până la aproximativ 37°C, o diferență destul de considerabilă.

Mai multe specii de copaci au fost plantați pe bulevard, printre care:

  • Frasin – pe cea mai mare parte din aliniament,

  • Mesteacăn – pentru zona de la Universitate,

  • Carpen sau Ginko Biloba – pentru zona din fața Parcului Cișmigiu.

Te-ar mai putea interesa și:

Lecție despre fluturi, albine și pajiști urbane din București, pe malul Dâmboviței. Evenimentul este organizat în weekend de Asociația Parcul Natural Văcărești

Cookies