Corneliu Vadim Tudor, acuzat de furt

de:
23 oct. 2013
0 Afișari
Corneliu Vadim Tudor, acuzat de furt

Fostul primar al Clujului susţine că Tribunul ar fi subtilizat un steag care a aparţinut lui Avram Iancu şi pe care mai apoi -a scos la licitaţie pentru 10 mii de euro. Preşedintele PRM susţine că obiectul ar fi fost donat partidului în urmî cu cnci ani la Ţebea, de un sătean din Baia de Criş, scrie Libertatea.

„Steagul a dispărut din sediul partidului PRM, în ceasurile care au trecut am aflat că a fost scos din ţară dus la un prieten de-a lui Vadim Tudor de pe Frankfurt Main şi înscris la aeastă licitaţie”, a declarat Funar la România TV.
Corneliu Vadim Tudor a luat foc după ce a auzit despre acuzele lui Funar. Tribunul a declarat că îl va da în judecată pe actualul preşedinte al PRM. Mai mult, europarlamentarul susţine că că obiectul i-a fost dăruit personal, nu partidului şi, în acelaşi timp, neagă că ar fi scos la vânzare.
„Astea sunt fabulaţii. Acel ţăran a venit glonţ la mine la mormântul lui Avram Iancu şi mi-a dat acest dar pentru că ştia că eu am o colecţie de documente şi obiecte istorice. N-am scos nimic la nicio licitaţie, acel drapel e la mine acasă. Îl dau eu în judecată pe acest iresponsabil de Gh. Funar, pentru denunţ calomnios”, a replicat Vadim

Steagul datează din 1848 şi este brodat cu fir de argint. După ce Gheorghe Funar a făcut o sesizare către ministrul Culturii, Daniel Barbu, obiectul, a cărei valoare pornea de la 10.000 de euro, a fost scos de la licitaţie.

Cookies