BAZAR

Corlățean confirmă: MAE are nevoie de sediu nou. Una din variante este un turn de birouri ilegal

Actualul sediu al Ministerului Afacerilor Externe nu mai corespunde demult standardelor decente, fiind necesară construirea unei noi clădiri pentru această instituţie, a declarat joi şeful diplomaţiei române, Titus Corlăţean. Acesta a argumentat necesitatea unui nou sediu al MAE şi prin faptul că România va deţine în 2019 preşedinţia rotativă a Uniunii Europene iar instituţia va fi gazda unor dezbateri importante.

„Urmărim şi asigurarea infrastructurii logistice. (…) Este important să construim un nou sediu al MAE. Actuala locaţie nu mai corespunde demult standardelor decente”, a spus Titus Corlăţean, într-o conferinţă de presă. El a arătat că acest obiectiv figurează şi în programul de guvernare.

B365.ro vă informa recent de posibilitatea ca noul sediul al MAE să fie într-un turn de birouri ce va fi construit în parcul din Piața Montreal, unde întorc tramvaiele 41. Construcția acestui turn este controversată pentru că ar avea loc pe un spațiu verde, lucru criticat de Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul. Posibilitatea ca MAE să se mute în această clădire a fost confirmată chiar de Primarul General Sorin Oprescu, în primăvara anului curent. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button