Corina Drăgotescu emigrează în America. Jurnalista a făcut anunțul cu lacrimi în ochi

de:
05 oct. 2012
3 Afișari
Corina Drăgotescu emigrează în America. Jurnalista a făcut anunțul cu lacrimi în ochi

„Am viză de emigrare în SUA începând de astăzi. Voi pleca în scurt timp ca să dau drumul la acte. Plec pentru un viitor mai bun pentru fata mea. M-am dus în America foarte des, de 12 ani merg de două ori pe an, cel puţin. Am văzut cum este să trăieşti într-o ţară în care vin oameni din toate locurile şi în care toleranţa înseamnă ceva. Aveam nişte vise, am trăit 20 de ani să-mi ating acele vise. După 30 de ani de muncă mă aşteaptă un anunţ al unui alt care să-mi spună: nu avem bani să vă plătim pensia. Prefer să te duci în afară unde munceşti 10 – 15 ani, dacă Dumnezeu îmi dă sănătate, îţi depui bani de pensie sau pentru viitorul copilului şi reuşeşti să-i oferi o viaţă normală familiei pe care o ai. Pornesc pe un alt drum”, a mărturisit Corin Drăgotescu, în cadrul emisiunii de la România TV.

Familia Corinei Drăgotescu a obţinut viză de emigrare în SUA după ce a participat la Loteria Vizelor.

„Aţi aflat deja, cu toţii, până la această oră, despre decizia mea de a părăsi România. Există lucruri pe care nu le poţi descrie, oricât de talentat ai fi, de aceea mi-e greu să vorbesc despre ce este acum în sufletul meu. Durere, speranţă, deziluzie, bucurie, spaimă şi încredere, toate astea sunt, de-a valma, în mintea mea. (…) Indiferent de unde privesc lucrurile, nu pot să nu recunosc că ceea ce s-a întâmplat în România în ultimii 22 de ani reprezintă şi un eşec personal”, a scris pe impactnews.ro Corina Drăgotescu.

„Ceea ce e cel mai dureros pentru mine însă, este intoleranţa socială care a degenerat într-un limbaj incalificabil. Am văzut multă ură şi incapacitate de a-l respecta pe cel de alături. Am văzut mult dispreţ pentru oameni şi pentru durerea celor care, cu greu, îşi găsesc o pâine de pus pe masă. Am văzut lipsa de perspectivă a unui copil care vrea să performeze într-o lume deschisă competiţiei. Am simţit pe proprie piele, ca mic investitor, ce înseamnă să nu poți derula o afacere fără spaima că, la un moment dat, din cauze mai presus de voinţa ta, nu vei mai putea asigura salarii celor cu care lucrezi. Am văzut şi ce înseamnă să lucrezi 40 de ani, ca soţul meu, într-un domeniu de cea mai înalta calificare, pentru ca apoi să umbli prin tribunale ca să ţi se recunoască drepturile.”, a continuat jurnalista.

„Mi-e frică de bătrâneţe în România. Dacă nu eşti bogat de rupi, dacă eşti un om din clasa de mijloc care a muncit simplu o viaţă întreagă, ajungi la pubela societăţii şi eşti privit cu dispreţ, ca unul care mănâncă degeaba banii. Ba chiar ţi se mai spune că autorităţile aşteaptă să ‘ieşi natural din sistem'”, a mai scris jurnalista.

Cookies