Corina Crețu:Specialiști ai Comisiei Europene vor lucra la București cu funcționarii români, de luni

de:
07 nov. 2014
0 Afișari
Corina Crețu:Specialiști ai Comisiei Europene vor lucra la București cu funcționarii români, de luni

„Vreau să vă asigur că veți avea în mine și în Comisia Europeană un partener de încredere și sunt convinsă că România are capacitatea de a se mobiliza și de a face performanță. În cadrul întrevederii, am identificat o serie de dificultăți și întârzieri birocratice și am cerut deja unității care se ocupă de România să trimită, chiar de luni, specialiști care să lucreze alături de funcționarii ministerului (MDRAP-n.r.) pentru integrarea observațiilor trimise de Comisie în programele operaționale, pentru a grăbi adoptarea acestora”, a afirmat comisarul european, într-o declarație de presă, susținută la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), alături de vicepremierul Liviu Dragnea, informează Agerpres.

La rândul său, ministrul Dezvoltării Regionale a explicat că vizita comisarului european este foarte importantă în ideea eliminării întârzierilor de ordin birocratic în desfășurarea programelor operaționale.

PUBLICITATE”Acele întârzieri birocratice de care vorbeați, de la Bruxelles, pentru noi ar fi important să se rezolve, să dispară. Am fost asigurați de dumneavoastră că, de luni, aici vor veni unul sau doi funcționari din DG Regio pentru că, de exemplu, avem solicitări (…) de plată de 180 de milioane de euro de peste o lună de zile și avem nevoie de acești bani, pentru că beneficiarii au nevoie de acești bani”, a susținut Liviu Dragnea.

Viceprim-ministrul a adăugat că, în ceea ce privește Programul Operațional Regional (POR), „gradul de absorbție a crescut de la o medie de 100 de milioane de euro, până în 2012, la 1,1 miliarde de euro”, iar riscul de dezangajare este zero.

Comisarul european pentru Politică Regională Corina Crețu se află într-o primă vizită în România de la numirea în funcție și va avea, vineri, o întrevedere și cu ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici.

Cookies