ȘTIRI

Cora, hipermarketul în care se intră și fără certificat verde, chiar dacă magazinul e într-un mall. Ce soluție a găsit retailerul

Hipermarketul Cora a anunțat că va permite accesul în incinta unor mall-uri sau centre comerciale cu galerii pentru toţi consumatorii, posesori sau nu ai unor certificate verzi. Astfel, magazinele au organizat culoare și fluxuri separate pentru accesul persoanelor care nu pot prezenta certificatul verde.

Culoar pentru nevaccinați, de astăzi, în hipermarketurile Cora cu galerii sau aflate în mall-uri din România. Regulile au fost anunțate de retailer, după ce ieri solicita Guvernului să le permită reorganizarea spațiului astfel încât persoanele nevaccinate să aibă acces la magazinele alimentare acolo unde accesul general este îngrădit.

„Având în vedere statutul de magazin esenţial al hipermarketurilor Cora, ceea ce înseamnă, conform legislaţiei în vigoare, că toţi consumatorii au accesul liber, Cora a organizat culoare şi fluxuri separate de acces pentru persoanele care nu pot prezenta un certificat verde la intrarea în galeriile comerciale.”, anunță retailerul într-un comunicat.

Retailerul belgian precizează că decizia sa respectă Hotărârea de Guvern privind restricțiile impuse de la 25 octombrie.

„Mai mult, atragem atenţia că actuala formă a Hotărârii de Guvern adoptată pe 25 octombrie 2021 nu are prevederi vizavi de vreo interdicţie expresă sau explicaţie privind felul în care se face accesul din galerii în hipermarket. Prin urmare, persoanele care nu pot prezenta un certificat verde vor avea acces în spaţiul hipermarketurilor Cora prin coridoare autonome şi securizate, care nu permit deplasarea către alte spaţii comerciale din incinta galeriilor, astfel cum a rămas prevăzut şi descris în prevederile Legii 55/2020. Atragem atenţia asupra unor confuzii privind definiţia „unităţii alimentare”, noţiune reglementată de HG 843/1999, ignorată în acest moment.

Ultimile modificări explică şi descriu doar accesul în mall cu privire la restul activităţilor economice, dar nu au nicio prevedere legată de hipemarket – autorităţile înţelegând importanţa respectării accesului clienţilor la activitatea alimentară esenţială”, arată reţeaua, în comunicatul difuzat presei.

Cererea marilor retaileri se afla de ieri pe masa Guvernului

Marii retaileri alimentari care au o parte dintre magazine în mall-uri sau în centre comerciale cu galerii au solicitat de ieri eliminarea unor reglemetări.

Marile lanțuri de surpermarketuri care au o parte dintre magazine în centre comerciale tip mall ar putea pierde clienți în cele patru săptămâni în care, potrivit deciziei Guvernului, vor putea primi doar persoane cu certificat verde.

Retailerii au cerut, astfel, crearea unor culoare de acces spre magazinele alimentare din centrele comerciale pentru persoanele fără certificat verde, precum și eliminarea restricţiilor de acces în magazinele cu echipamente de încălzire, de electricitate, sanitare şi igienă.

Solicitarea semnată de Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) nu a primit un răspuns din partea Guvernului, până la ora publicării acestei știri.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button