ARHIVA B365

Condamnări la ÎNCHISOARE CU EXECUTARE pentru Copos, Stoica, Borcea, Becali, Popescu,Nețoiu,Pădureanu

UPDATE: „În cursul acestei zile, Curtea de Apel București – Secția Penală a transmis Poliției Române, 8 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, pe numele a opt persoane, cu vârste cuprinse între 45 și 78 de ani, din municipiul București și județele Bistrița-Năsăud, Constanța și Dolj.

La data de 4 martie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, D.G.P.M.B., Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța și Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au luat măsuri de punere în aplicare a mandatelor de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Curtea de Apel București.

Patru persoane au fost conduse pentru încarcerare la Penitenciarul Rahova, trei persoane la Penitenciarul Poarta Alba și o persoană a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj.

Persoanele în cauză au fost condamnate, de către magistrații Curții de Apel București, la pedeapsa închisorii cu executare cuprinsă între 3 ani și 6 ani și patru luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și înșelăciune cu consecințe deosebit de grave”, informează IGPR, întrr-un comunicat de presă remis Agerpres.

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Victor Becali a primit 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Gică Popescu a primit 3 ani şi o lună de închisoare cu executare şi nu va mai putea candida la alegerile FRF. Gigi Neţoiu a primit 3 ani şi patru luni de închioare cu executare.

Fostul preşedintele al clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

I s-a interzis, de asemeni, lui GEORGE COPOS, să mai dețină vreodată un club de fotbal în România. 

Jean Pădureanu, fostul preşedinte al clubului de fotbal Gloria Bistriţa, a fost internat cu afecţiuni severe la Spitalul Elias din Capitală. El suferă de probleme cardiovasculare şi de diabet, potrivit Mediafax.

Dana Safta, directorul medical al Spitalului de Urgenţă Elias, declară că Jean Pădureanu a fost adus duminică la unitatea sanitară, de la aeroport, după ce a acuzat o stare de confuzie. Pădureanu este internat la Secţia neurologie.

„Iniţial s-a suspectat că ar fi avut accident vascular cerebral, dar, în urma investigaţiilor, medicii au stabilit că este vorba de un diabet sever decompensat şi o suferinţă cardiovasculară severă”, a spus dr. Dana Safta.

Jean Pădureanu a fost judecat în dosarul transferurilor de jucători, Curtea de Apel Bucureşti urmând să pronunţe marţi decizia finală în această cauză. În acelaşi dosar sunt acuzaţi Victor şi Ioan Becali, George Copos, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu, Mihai Stoica şi Cristian Borcea.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au finalizat în 11 februarie dezbaterile în acest dosar şi au stabilit să dea decizia în 25 februarie, scrie Mediafax.

La 25 februarie însă, instanţa a amânat pronunţarea verdictului pentru 4 martie.

La ultimul termen de judecată, procurorul a solicitat pedepse de închisoare cu executare pentru fraţii Ioan şi Victor Becali, George Copos şi Cristian Borcea, în cazul lui Mihai Stoica precizând că faptele s-au prescris conform noului Cod Penal. Pentru Gheorghe Popescu, Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu, procurorul a cerut închisoare cu suspendare.

Concluziile procurorului au fost următoarele:

George Copos – pedeapsa de închisoare cu executare pentru o perioadă de la 1 la 5 ani;

Jean Pădureanu – pedeapsă de trei ani cu suspendare, aşa cum a decis anterior Curtea de Apel;

Mihai Stoica – în cazul său faptele incriminate sunt prescrise conform noului Cod Penal (intrat în vigoare la 1 februarie);

Cristian Borcea – pedeapsă cu executare de şapte ani, aşa cum a decis anterior Curtea de Apel ;

Ioan Becali – pedeapsa cu executare de opt ani, aşa cum a decis anterior Curtea de Apel;

Victor Becali – şapte ani cu executare, aşa cum a decis anterior Curtea de Apel;

Gheorghe Neţoiu – aceeaşi pedeapsă stabilită de Curtea de Apel, trei ani cu suspendare;

Gheoghe Popescu – s-a solicitat pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, la fel ca în precedenta soluţie a Curţii de Apel

Avocaţii celor şapte inculpaţi, cu excepţia reprezentantului lui Mihai Stoica, au solicitat instanţei schimbarea încadrării juridice a anumitor fapte, conform noului Cod Penal.

Jean Pădureanu, fostul preşedinte al clubului de fotbal Gloria Bistriţa, este internat, de duminică, la Spitalul Elias din Capitală, din cauza unor probleme cardiovasculare severe, acesta având şi diabet, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, directorul medical al unităţii sanitare, Dana Safta.

La 20 mai 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis să trimită dosarul transferurilor de jucători, pentru rejudecare, la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care, în noiembrie 2012, a dispus pedepse între trei şi opt ani de închisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecaţi pentru înşelăciune.

Instanţa supremă a admis atunci recursurile făcute de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi de Gheorghe Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan şi Victor Becali, Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu şi a desfiinţat „în totalitate” decizia prin care aceştia au fost condamnaţi de Curtea de Apel Bucureşti în 12 noiembrie 2012.

Potrivit motivării deciziei ICCJ de rejudecare a cauzei, Curtea de Apel Bucureşti a respins toate probele cerute în dosarul transferurilor de jucători, nu i-a ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzaţi şi a dispus condamnarea pe probe în baza cărora fuseseră anterior achitaţi.

Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor de jucători. Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care în 12 noiembrie 2012 a dispus pedepse între şi opt ani de închisoare cu suspendare sau cu executare.

Ioan Becali a fost condamnat atunci la opt ani de închisoare cu executare, Victor Becali şi Cristi Borcea au primit câte şapte ani de închisoare cu executare, George Copos – cinci ani de închisoare cu executare, Mihai Stoica – patru ani cu executare, iar Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu şi Gigi Neţoiu – câte trei ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa a fost atacată cu recurs la instanţa supremă, care a decis definitiv să retrimită dosarul pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

– See more at: http://www.b365.ro/greii-fotbalului-afla-marti-verdictul-curtii-de-apel-bucuresti-in-dosarul-transferurilor_203579.html#sthash.wIZRvkMO.dpuf


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button