Copos, condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria 1

de:
29 ian. 2013
0 Afișari
Copos, condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria 1

George Copos, a fost condamnat, marţi, de Judecătoria Sectorului 2, la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul Loteria 1, informează Realitatea TV.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Copos a fost anchetat în 2006 de DNA pentru evaziune fiscală. Potrivit oamenilor legii, George Copos, în calitate de acţionar majoritar la Ana Electronics, a vândut Companiei Naţionale Loteria Română, prin diferiţi intermediari, persoane fizice şi juridice, 38 de spaţii comerciale. Ancheta a scos la iveală faptul că suma încasată oficial este mult mai mică decât cea pe care omul de afaceri a încast-o în mod real. Prejudiciul produs bugetului de stat, în acest caz, se ridică la 1 milion euro.

Potrivit aceleiaşi surse, din 2006 şi până în prezent dosarul s-a plimbat din motive procedurale prin mai multe instanţe, astfel că, până la o decizie definitivă în acest caz, infracţiunea poate fi prescrisă.

Pe 12 noiembrie 2012, George Copos a mai fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în „Dosarul transferurilor”, alături de alţi grei ai fotbalului, precum Gigi Becali, Ioan şi Victor Becali, Mihai Stoica şi Cristi Borcea.

Cookies