Copilul tău exagerează stând pe Facebook sau HI5? Ai grijă, s-ar putea să şi fumeze sau să bea

de:
10 nov. 2010
0 Afișari
Copilul tău exagerează stând pe Facebook sau HI5? Ai grijă, s-ar putea să şi fumeze sau să bea

Potrivit doctorului Scott Frank, de la Case Western Reserve School of Medicine, citat de sciencedaily.com, observaţiile asupra unui grup de liceeni au arătat că folosirea în exces a reţelelor de socializare poate fi asociată, într-un număr îngrijorător de multe cazuri, cu stări avansate de depresie sau stres şi chiar cu gânduri suicidale. Tinerii care petrec mai mult de trei ore folosind reţelele sociale, numiţi hyper-networkers, au note mai mici, dorm prost şi sunt predispuşi la violenţă. Cel mai probabil, 62% au încercat deja ţigările, 79% alcoolul, 84% droguri, 94% au fost fost implicaţi într-o bătaie, iar 60% au avut patru sau mai mulţi parteneri sexuali.

Din studiul întreprins de cercetătorii americani reiese că folosirea mesajelor de tip text de pe telefonul mobil are efecte asemănătoare, atunci când numărul este exagerat de mare, de peste 100 pe zi.

“Acest studiu este un semnal de alarmă pentru părinţi, care ar trebui să-şi descurajeze copiii de la a folosi în exces telefonul mobil sau reţelele sociale,” a subliniat Scott Franck.

Cookies