Copilul rămas mutilat a fost atacat de un pitbull cu stăpân, pe teren privat

de:
22 oct. 2013
2 Afișari
Copilul rămas mutilat a fost atacat de un pitbull cu stăpân, pe teren privat

Pe de altă parte, autorităţile susţin că băiatul de 12 ani a sărit gardul. Incidentul a avut loc în Sectorul 3, iar stăpânul câinelui a fost amendat, scrie adevarul.ro.

Mama copilului a declarat, pentru adevarul.ro, că nu a fost vorba despre un atac al unor maidanezi ci al unui câine cu stăpân, rasa pitbull.

„Băiatul împreună cu fratele mai mare se jucau pe stradă, în zona Uzinei Faur când un domn, care era probabil beat, a fost deranjat de gălăgie şi a dat drumul câinilor. I-a îndemnat să-i muşte pe copii. Ceilalţi copii, fiind mai mari, au scăpat, dar cel mic nu„, a explicat femeia. F

Autorităţile au explicat că un incidentul a avut loc la ora 19.30, duminică, când copilul nesupravegheat a intrat pe o proprietate privată unde a fost muşcat de câinele de rasă pitbull.

„S-a luat legătura cu proprietarul câinelui, care a fost sancţionat cu amendă de 200 lei conform legii nr. 120/2010. Menţionăm faptul că incidentul a avut loc pe o proprietate privată, aparţinând grupului privat Bega Grup. Potrivit legii, Poliţia Locală nu poate interveni în zonă decât cu acordul proprietarilor. De asemenea, precizăm faptul că în cauză a fost sesizată Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, instituţia abilitată să cerceteze acest tip de evenimente”, au explicat reprezentanţii Primăriei Sectorului 3.

Copilul de 11 ani se afla la căutat de fier vechi într-o zonă cunoscută pentru acest lucru din sectorul 3. Fosta Fabrică 23 August, din care o parte se află în stare de degradare în prezent, este ţinta nevoiaşilor în căutare de orice metale pe care aceştia să le ducă la remat.

„În momentul în care a ajuns la noi, jumătate de ureche era smulsă, copilul prezentând şi plăgi multiple la nivelul mâinii şi al umărului, pe partea stângă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru.

Cookies