Copiii și tinerii din Centrul Pinocchio joacă într-un spectacol anti-bullying. „A fost odată, azi” poate fi văzut pe scenele mai multor teatre din București

02 nov. 2022
132 Afișari
Copiii și tinerii din Centrul Pinocchio joacă într-un spectacol anti-bullying. „A fost odată, azi” poate fi văzut pe scenele mai multor teatre din București
Copiii și tinerii din Centrul Pinocchio joacă într-un spectacol anti-bullying. „A fost odată, azi” poate fi văzut pe scenele mai multor teatre din București. Sursa foto: Facebook/ Asociatia Avatar

Bucureștenii sunt invitați la reprezentațiile „A fost odată, azi” – un spectacol anti-bullying, în care actori sunt copiii și tinerii din Centrul Pinocchio. Ministagiunea de teatru are loc între 2 și 15 noiembrie, pe scenele unor mari teatre din București.

Copiii și tinerii din Centrul Pinocchio joacă într-un spectacol anti-bullying

Asociația AVATAR și ARCUB îi invită pe bucureșteni la reprezentațiile spectacolului ”A fost odată, azi!”. Acesta face parte din cadrul proiectului F.U.S.I.O.N.- Facem Un Spectacol In Orașul Nostru și este inspirat din povești clasice și realizat de copiii și tinerii din Centrul Pinocchio, împreună cu regizorul Iulian Glita și actorul Vlad Anghel.

Este singurul proiect din țara noastră în cadrul căruia peste 15 tineri ce provin din instituții de plasament au creat și joacă într-o piesă de teatru inspirată din povești clasice, reinterpretate și adaptate vieții lor.

Spectacolul este unul inedit, complex, ce conține teatru, pantomimă, muzică și efectele sonore realizate de ei, cu instrumente confecționate în cadrul atelierelor și pasaje de ritm și percuție realizate cu ajutorul mingiilor de baschet, prin metoda Basket Beat, transmite Asociația Avatar.

Scenariul a fost scris pe baza mai multor povești clasice aduse în cadrul atelierelor de storytelling, în viața cotidiană a copiilor și tinerilor din Centrul de Plasament Pinocchio din București. De la începutul lunii septembrie până la începutul lui noiembrie au fost organizate ateliere de Storytelling, de confecționare de instrumente neconvenționale din lemn, ateliere de teatru și de Basket Beat, o metodă nouă de animare comunitară.

„A fost odată, azi” poate fi văzut pe scenele mai multor teatre din București

Poveștile scrise împreună cu tinerii pot fi găsite online, într-o broșură ce abordează tema bullying-ului și cyberbullying-ului din perspectiva poveștilor clasice analizate, studiate și reinterpretate pe parcursul a nouă workshop-uri. Această broșură poate să devină un instrument de lucru în cadrul orelor de consiliere, dirigenție, în activitățile extra curriculare din mediul educației formale din cel puțin două motive: al metodei și al conținutului, transmite sursa citată.

Ministagiunea de teatru are loc în perioada 2 – 15 noiembrie 2022 pe scena unor mari teatre din București

  • 2 noiembrie 2022, ora 18.00 – Teatrul Metropolis
  • 5 noiembrie 2022, ora 12.00 – Teatrul Recul
  • 7 noiembrie 2022, ora 14.00 – Teatrul Excelsior
  • 11 noiembrie 2022, ora 11.00 – Teatrul Infinit
  • 13 noiembrie 2022, ora 18.00 – Teatrul Țăndărică

Intrarea este liberă, în baza unei rezervări. La spectacolul din această seară nu mai sunt locuri disponibile, iar pentru următoarele, Asociația Avatar a creat pagini separate de eveniment pe Facebook, astfel:

  • pentru spectacolul din data de 5 noiembrie, AICI.
  • pentru spectacolul din data de 7 noiembrie, AICI.

Mai multe informații, AICI.

Cookies