Copiii și părinții sunt așteptați la Art Safari Kids în perioada 1-5 iunie. Expoziții de lego și păpuși, ateliere de artă și spectacole de teatru îi vor încânta pe vizitatori

25 mai 2023
269 Afișari
Copiii și părinții sunt așteptați la Art Safari Kids în perioada 1-5 iunie. Expoziții de lego și păpuși, ateliere de artă și spectacole de teatru îi vor încânta pe vizitatori
Copiii și părinții sunt așteptați la Art Safari Kids în perioada 1-5 iunie. Expoziții de lego și păpuși, ateliere de artă și spectacole de teatru îi vor încânta pe vizitatori. Sursa foto: Art Safari

Între 1 și 5 iunie, Art Safari Kids își deschide porțile pentru a găzdui un eveniment distractiv cultural dedicat întregii familii. În cadrul acestuia vor exista expoziții de jocuri și jucării vintage de la Muzeul Jucăriilor, costume, păpuși, filme și spectacole, dar și construcții lego.

Copiii sunt așteptați la Art Safari Kids între 1-5 iunie

Spectacolele care se vor desfășura vor fi organizate în colaborare cu teatre pentru copii din București:

 • Teatrul Țăndărică,
 • Teatrul „Ion Creangă”,
 • Opera Comică pentru Copii.

De asemenea, se vor desfășura și ateliere de desen și pictură ce va alcătui programul de artă și de distracție din București, conform unui comunicat de presă.

Pe 1 iunie, de la ora 14:00, la Art Safari Kids va veni Alexandrina Halic, emblema teatrului pentru copii din România, unde va avea un moment special. Actrița Teatrului „Ion Creangă”, în vârstă de 81 de ani, le va vorbi copiilor despre povești, va oferi autografe și va face poze.

La eveniment vor putea fi admirate și creații de mari dimensiuni din piese LEGO®️, din colecția comunității de pasionați – Romanian LEGO®️ User Group. Printre acestea vor fi cea mai mare armată de LEGO®️, record mondial diorama LEGO®️ Star Wars™️ Rebels (1 milion de piese), Avatar etc.

Copiii până în vârsta de 14 ani vor intra gratuit la expoziții.

De Ziua Copilului, Palatul din inima Bucureștiului se transformă într-un mare parc de distracție: Art Safari Kids Edition. Am pregătit un program care să-i țină departe de telefoane și pe copiii mici, și pe copiii mari (se știu ei foarte bine).

Părinții retrăiesc perioada copilăriei în expoziția de jocuri și jucării din anii ’80, iar copiii descoperă jucăriile care le-au adus bucurie părinților, pe vremea când nu existau gadgeturi și tablete.

Teatrul Țăndărică, Teatrul „Ion Creangă”, precum și Opera Comică pentru Copii vin în vizită la Art Safari Kids, unde pun în scenă spectacole, dar și expoziții cu recuzită, costume și păpuși din colecțiile lor.

Programul continuă cu cinema și activități interactive în limba engleză susținute de British Council. Bineînțeles că nu vor lipsi cursurile de artă susținute de profesorii Art Safari Kids. Pictură, desen, forme, culori, opere celebre. Vor fi impuse și câteva reguli la Palat, care trebuie respectate indiferent de vârstă: ne distrăm, creăm amintiri și explorăm arta!

Te-ar mai putea interesa și: 

Expoziții de lego, păpuși și costume de teatru îi așteaptă pe cei mici

În cadrul cursurilor de artă de la eveniment pot participa atât copiii, cât și părinții, iar accesul se face în baza unui bilet care poate fi cumpărat online, pe site-ul Art Safari sau la intrare. Există mai multe tipuri de bilete pentru cursurile de artă:

 • doar pentru copil,
 • copil însoțit de un adult,
 • pachet pentru familie, valabil pentru 2 adulți și copil.

Accesul la expoziții și la restul activităților este gratuit pentru toți copiii până în 14 ani. Adulții îi vor putea însoți în baza unui bilet cumpărat online sau de la intrare. Pachetele pentru familie beneficiază de 20% reducere.

La Art Safari Kids va putea fi admirată și o expoziție de jucării și reclame din Epoca de Aur. Adulții de azi vor face o călătorie în trecut, iar copiii vor descoperi jucăriile care le-au colorat copilăria părinților.

De asemenea, o altă expoziție va cuprinde:

 • păpuși de la Teatrul Țăndărică,
 • costume de la Teatrul „Ion Creangă”,
 • costume și recuzită de la Opera Comică pentru Copii.

Scurtmetraje de la Arhiva Națională de Filme vor fi proiectate în zona de cinema pentru copii.

Alexandrina Halic va avea un moment special la art Safari Kids, pe 1 iunie, de la ora 14:00. Celebra actriță, care încă joacă în spectacole pentru copii la Teatrul „Ion Creangă”, la vârstă de 81 de ani, se va întâlni cu copiii, le va vorbi despre povești, le va da autografe și va face poze cu ei. Pinocchio, Micul Prinț, Alice în Țara minunilor sau Fritz, din „Omulețul cu haina de lemn” sunt doar câteva dintre rolurile jucate de actriță.

RoLUG (Romanian LEGO®️ User Group) expune la Art Safari Kids Edition mai multe creații de mari dimensiuni:

 • cea mai mare armată de LEGO®️,
 • cea mai mare colecție de Clone Troopers LEGO®️ din țară (peste 700 de minifigurine),
 • record mondial diorama LEGO®️ Star Wars™️ Rebels (1 milion de piese),
 • recordul mondial Dragonul Smaug din The Hobbit și Avatar.

Acesta este programul Art Safari Kids Edition , între 1 și 5 iunie: Joi-luni – 12:00-21:00.

Bilete pot fi achiziționate de AICI.

Cookies