Copiii se întorc la școală pe data de 13 septembrie. Masca este obligatorie la festivitățile de deschidere ce vor avea o durată limitată

20 aug. 2021
131 Afișari
Copiii se întorc la școală pe data de 13 septembrie. Masca este obligatorie la festivitățile de deschidere ce vor avea o durată limitată
Copiii se întorc la școală pe data de 13 septembrie. Masca este obligatorie la festivitățile de deschidere ce vor avea o durată limitată

Copiii se întorc la școală pe data de 13 septembrie. Masca este obligatorie la festivitățile de deschidere ce vor avea o durată limitată. Atât Premierul Florin Cîțu, cât și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au făcut declarații.

Copiii se întorc la școală pe data de 13 septembrie. Masca este obligatorie la festivitățile de deschidere ce vor avea o durată limitată.

Copiii se întorc la școală pe data de 13 septembrie

Florin Cîțu a declarat, vineri, că vrea ca școala să rămână deschisă în format fizic, iar festivitățile de deschidere să fie „cât mai aproape de normalitate”.

Recomandăm și: Sorin Cîmpeanu rămâne optimist în fața valului patru. „Sunt convins că nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme unui proces de învățământ normal”

De asemenea, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a spus că la aceste festivități de deschidere masca de protecție va fi obligatorie, iar durata acestora va fi limitată: o oră, o oră și jumătate.

„Vreau ca anul școlar să înceapă cu prezență fizică și să rămână cu prezență fizică.”, a declarat Florin Cîțu, potrivit Digi24.

Premierul României a făcut referire la anul 2020, atunci când nu exista vaccin, cursurile s-au desfășurat în mediul online, iar impactul nu a fost unul bun asupra elevilor. Astfel, în 2021, după discuțiile avute cu specialiștii, Florin Cîțu declară că se va face tot ce se poate, în așa fel încât anul școlar să rămână în format fizic. Premierul spune că nu mai vrea să se repete situația de anul trecut.

Masca este obligatorie la festivitățile de deschidere ce vor avea o durată limitată

Festivitățile de deschidere reprezintă un moment extrem de important pentru fiecare elev în parte, iar Florin Cîțu cere ca acestea să fie organizate „cât mai aproape de normalitate”.

Recomandăm și: Florin Cîțu anunță o nouă inițiativă pentru a încuraja vaccinarea românilor. Fiecare român vaccinat va primi un voucher de 100 de lei, și, de asemenea, va începe și „Loteria Vaccinării”

Totodată, premierul României insistă ca angajații să se vaccineze împotriva COVID-19 sau să se testeze, inclusiv cei din sistemul de învățământ.

„Nu putem să mergem mai departe așa cum am mers până acum”, a declarat Cîțu în momentul în care spunea cât de importantă este vaccinarea, atât pentru personalul medical, cât și pentru angajații din învățământ, dar și pentru MAI, MApN și sistemul public.

De asemenea, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre festivitățile de deschidere. Potrivit ministrului, acestea pot fi organizate la exterior, dar masca de protecție rămâne obligatorie, iar durata va fi limitată, de o oră, o oră și jumătate.

„Vor fi aglomerări, trebuie să protejăm elevii”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Cookies