Copiii săraci din Sectorul 6 pot învăţa, gratis, să joace fotbal, tenis sau arte marţiale

de:
29 ian. 2011
0 Afișari
Copiii săraci din Sectorul 6 pot învăţa, gratis, să joace fotbal, tenis sau arte marţiale

Cursurile de arte marţiale, fotbal şi tenis se vor desfăşura cu instructori autorizaţi. „Activităţile sportive pot constitui o posibilitate pentru a monitoriza situaţia şcolară a acestor copii şi de a realiza un proceseducativ nonformal prin respectarea unor reguli şi a unui program, prin apartenenţa la o echipă”, se menţionează în raportul de specialitate întocmit de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti.

De programul sportiv ar urma să beneficieze 90 de copii defavorizaţi, din care 30 vor fi înscrişi la fotbal, 10 la tenis şi 50 la arte marţiale.

Antrenamentele se vor desfăşura de două ori pe săptămână pentru fotbalişti în perioada 1 martie-15 iunie şi 15 septembrie-15 decembrie 2011. Copiii care vor să urmeze cursuri de arte marţiale se vor antrena până la finele lunii decembrie de 3 ori pe săptămână, iar iubitorii tenisului de câmp se vor pregăti cu profesorii de trei ori săptămânal în intervalul 1 aprilie-30 noiembrie.

Proiectul „Liga Tinerilor Sportivi” a fost aprobat de consilierilor locali ai Sectorului 6, cu unanimitate de voturi, în şedinţa din 27 Ianuarie 2011.

Cookies