Fauna României, descoperită cu ajutorul noilor tehnologii la Muzeul „Grigore Antipa” din Capitală

de:
26 mai 2015
0 Afișari
Fauna României, descoperită cu ajutorul noilor tehnologii la Muzeul „Grigore Antipa

Copiii vor avea acces la o colecție inedită, digitalizată de Samsung, pe care nu o pot vizita în mod normal în cadrul muzeului, ce cuprinde 71 de animale rare sau chiar pe cale de dispariție, anunță organizatorii.

Până acum, 400 de copii au beneficiat de experiența Smart Classroom în Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Cu tabletele Samsung în mână, aceștia au redescoperit colecțiile muzeului, bucurându-se de conținutul îmbogățit cu ajutorul tehnologiei.

După vizita interactivă, în care au putut accesa platforma de lecții de biologie și colecția digitalizată, copiii au avut ocazia să își testeze cunoștințele, tot pe tabletă.

„Prin această platformă, continuăm colaborarea începută acum trei ani cu Muzeul Național de Istorie Grigore Antipa. Este parte a unui proiect mai amplu, desfășurat de companie la nivel global, prin care ne implicăm în modernizarea și digitalizarea unor importante instituții culturale. Ne dorim să le oferim celor care vor să afle mai multe despre fauna atât de diversă a României o experiență de învățare mai interactivă, inovatoare și în același timp mai eficientă, prin intermediul dispozitivelor și tehnologiei Samsung de ultimă generație”, a declarat Mihaela Stănoiu, Head Of Corporate Marketing în cadrul Samsung Electronics România.

Muzeu Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București își are începuturile în anul 1834 când, din inițiativa Marelui Ban Mihalache Ghica, a fost întemeiat primul Muzeu Național din România. În prezent, Muzeul „Antipa” deține un patrimoniu cultural format din peste 2 milioane de piese, expuse publicului sau conservate în depozitele științifice, reprezentând nevertebrate și vertebrate, terestre și acvatice, actuale și fosile, din România și din lume.

Tot din patrimoniul Muzeului „Antipa” fac însă parte și valoroasele colecții de etnografie și antropologie, de geologie și de anatomie comparată. Prin aceasta, Muzeul deține, conservă și expune, adevărate „probe” ale biodiversității naționale și mondiale, surse de documentare indispensabile cercetării știintifice a evoluției vieții pe Terra. Instituția are o îndelungată tradiție în domeniul cercetării științifice, specialiștii Muzeului realizând atât studii asupra biodiversității cât și cercetării muzeologice.

Cookies