Copiii din sistemul de protecţie socială vor juca în „Liga Tinerilor Fotbalişti”

de:
14 iun. 2013
0 Afișari
Copiii din sistemul de protecţie socială vor juca în

Evenimentul este dedicat copiilor cuprinşi în sistemul de protecţie socială, anul acesta participând echipe ale direcţiilor de asistenţă socială din sectoarele 1, 2, şi 6, precum şi o echipă a Fundaţiei Metropolis. Proiectul face parte din programul de activităţi sportive pentru copiii cu comportament deviant ”Liga Tinerilor Sportivi”, o activitate de tradiţie a DGASPC, înscrisă în strategia de prevenire a comportamentelor delincvente ale copiilor şi adolescenţilor.

Destinat iniţial copiilor ce stăteau permanent sau temporar pe stradă, programul „Liga Tinerilor Sportivi” a fost extins şi la alte categorii de beneficiari, în special copii cu devianţă comportamentală, aflaţi în risc de abandon şcolar, risc de delincvenţă sau proveniţi din familii marginalizate. Proiectul îşi propune dezvoltarea micilor talente şi atragerea copiilor cu probleme psiho-sociale în activităţi sportive cu scop educativ şi de modelare a comportamentului în colectivitate.
Participarea la programul de fotbal este completată de activităţile de asistenţă socială, consiliere psihologică şi sprijinire a familiei de origine. Performanţa sportivă constituie un obiectiv secundar în cadrul proiectului, importante fiind efectele participării la acest program asupra conduitei copiilor. Pentru toţi participanţii la competiţia de sâmbătă, organizatorii au pregătit trofee, diplome şi premii constând în echipament sportiv. Evenimentul este organizat de Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului,

Cookies