Copiii din Sectorul 6, condamnaţi să se joace în bălţi şi noroaie la locurile de joacă. FOTOGALERIE

de:
01 oct. 2015
1 Afișari
Copiii din Sectorul 6, condamnaţi să se joace în bălţi şi noroaie la locurile de joacă. FOTOGALERIE

LOCURI DE JOACĂ SECTORUL 6. Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6, instituţie aflată în subordinea primarului liberal Rareş Mănescu, a fost amendată cu 50.000 lei de către Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) din cauza problemelor descoperite la locurile de joacă din sector: bănci rupte, tobogane desprinse, leagăne stricate – toate reprezentând un real pericol pentru copii. Cu toate că a trecut mai bine de o lună, deficienţele constatate atunci de Protecţia Consumatorului nu au fost nici acum remediate. Mai mult decât atât, au apărut altele. 

(Sursa foto facebook Ştefan Florescu)

LOCURI DE JOACĂ SECTORUL 6.  Astfel, în prezent, copiii au ajuns să se joace în bălţi şi noroaie la locurile de joacă amenajate în jurul ansamblurilor de locuinţe. Şi asta pentru că de aici lipseşte suprafaţa de tartan de protecţie şi, din această cauză, la fiecare ploaie, apa rămâne să băltească pe nisip, după cum se poate observa şi în imaginile din galeria foto. 

„Am iniţiat un dispecerat al bunului simţ şi am constatat că în cartierul Drumul Taberei, parcul din strada Valea lui Mihai şi cartierul Militari, Parcurile Lujerului, Cetăţuia Muniţiei şi Politehnicii, precum toate mini parcurile, locurile de joacă şi zonele de relaxare dintre blocuri sunt insalubre, cu mobilier urban deteriorat, pline de gropi, bălţi şi noroaie, cu coşuri de gunoi sparte şi ruginite şi, din această cauză, copiii noştri nu au unde să îşi traiască copilăria, fiind condamnaţi să respire praf şi să se joace printre gunoaie şi excremente animale”, a declarat Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei „Din Suflet, Pentru Suflet”, cel care a postat pe contul său de socializare mai multe fotografii de la locurile de joacă pline de apă din Sectorul 6. 

LOCURI DE JOACĂ SECTORUL 6.  Conform sursei citate, în unele din parcurile amenajate lângă blocuri, în Sectorul 6, copiii sunt nevoiţi să cadă din tobogan direct în baltă. 

Ce probleme a descoperit Protecţia Consumatorului la locurile de joacă din Sectorul 6

LOCURI DE JOACĂ SECTORUL 6. ADPDU Sector 6 a fost amendată, în luna august, cu suma de 50.000 lei, după ce la Protecţia Consumatorului a fost înregistrată o plângere privind dezastrul de la locurile de joacă din sector. Practic, în urma controlului efectuat în teren, comisarii ANPC au constatat numeroase deficienţe care pun în pericol siguranţa copiilor şi nu numai, la locurile de joacă. 

„Au fost constatate următoarele deficienţe: nerespectarea condiţiilor igienico-sanitare (gunoaie, coşuri de gunoi deteriorate şi neigienizate), echipamente deteriorate, trepte de acces la tobogan rupte, putrezite, postamente rupte şi putrezite, escalade cu frânghii desprinse din cadrul principal, tobogan desprins din beton, inexistenţa panou de avertizare, bănci insuficiente”, susţine ANPC care a obligat atunci ADPDU ca, în termen de 30 de zile, să fie elaborat un plan de măsuri, cu termen rezonabil, pentru remedierea tuturor deficienţelor constatate.

Un copil a căzut cu tot cu leagăn, într-un parc din Crângaşi

LOCURI DE JOACĂ SECTORUL 6.  Chiar dacă Protecţia Consumatorului a cerut ADPDU Sector 6, încă din luna august, să ia măsuri pentru a proteja siguranţa copiilor, instituţia din subordinea primarului Mănescu nu a făcut toate demersurile necesare la locurile de joacă, astfel că, în urmă cu aproape o lună, un copil a căzut cu tot cu leagăn şi s-a lovit puternic la faţă, la unul din locurile de joacă din Crângaşi. 

„Într-un parc din Crângaşi situat între blocuri, între străzile Gh. Saidac şi Nucşoara, unuia dintre leagăne i s-a rupt unul din braţe. Copilul meu, care în acest timp, era în acel leagăn, s-a lovit foarte tare. Are faţa umflată. Lanţul leagănului cu fierul din capăt au căzut peste copil. Noroc, dacă pot numi aşa, este faptul că se legăna uşor, în caz contrar ar fi avut loc o tragedie. Vă rog să rezolvăm această problemă. Este vorba de siguranţa copiilor noştri”s-a plâns primarului mama unui copil din Sectorul 6 care s-a accidentat la locul de joacă. DETALII, AICI. 

LOCURI DE JOACĂ SECTORUL 6.  De altfel, problemele de la locurile de joacă din Sectorul 6 au fost semnalate, de-a lungul timpului, de preşedintele Fundaţiei „Din Suflet, Pentru Suflet”, Ştefan Florescu, care a ajutat la remedierea lor prin intermediul voluntarilor fundaţiei. 

Cookies