BAZAR

Copiii din Sectorul 2 merg GRATUIT la teatru, operă şi circ printr-un proiect finanţat de Primărie

Proiectul „Magia copilăriei” are ca obiectiv principal promovarea în rândul copiilor şi tinerilor a culturii de calitate, prin intermediul artei şi a mijloacelor specifice de exprimare ale acesteia (vernisaje de artă, teatru, operă, operetă, spectacole de magie şi circ). Asigurarea accesului la cultură al tinerei generaţii este o necesitate a momentului actual, fiind considerat un mijloc de educare şi dezvoltare personală. 

„Prin proiectul cultural propus, se oferă generaţiei tinere o experienţă culturală inedită, pentru mulţi poate o primă întâlnire cu lumea artei şi a scenei, a poveştilor create în această lume fascinantă a teatrului, a operei, a operetei sau a circului. Prin participarea în calitate de spectatori la o serie de spectacole diverse ca temă, cu paliere de vârstă clar definite, copiilor le este asigurat un element educaţional complex, un prilej de stimulare a imaginaţiei şi al creativităţii, un mijloc de dezvoltare a personalităţii”, se specifică în proiectul întocmit de Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, Sector 2. 

Proiectul „Magia copilăriei” implementat de Primăria Sectorului 2 în beneficiul elevilor şi preşcolarilor poate fi consultat integral AICI. 

Pe parcursul derulării proiectului, o serie de unităţi de învăţământ din Sectorul 2, vor putea participa cu titlu gratuit, pe parcursul anului 2020, la reprezentaţii ale unor piese de teatru din repertoriul teatrelor bucureştene care au stagiuni dedicate copiilor şi tinerilor, la reprezentaţii ale unor spectacole de operă, operetă sau circ. 

„Oportunitatea de a merge  la teatru, la operă sau la un spectacol de circ, alături de colegii de grupă, de clasă, aduce copiilor sentimentul de apartenenţă la comunitate, de participare la viaţa acesteia, fiind o completare a procesului educaţional oferit de sistemul educaţional clasic”, se menţionează în proiect. 

Centrul Cultural „Mihai Eminescu” se va ocupa de selectarea pieselor de teatru, a spectacolelor de operă, operetă şi circ la care vor participa copiii, selecţia având în vedere diverse criterii valorice şi adresabilitate ca nivel de vârstă şi preocupări. 

Pentru derularea proiectului „Magia copilăriei”, pe parcursul anului 2020, administraţia locală a bugetat suma de 120.000 lei. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button