Copiii din București care practică hochei se antrenează în mall-uri, în lipsa unui patinoar

de:
28 oct. 2015
0 Afișari
Copiii din București care practică hochei se antrenează în mall-uri, în lipsa unui patinoar

”Copiii din București se antrenează numai în două complexe comerciale care au patinoar, la AFI și la Liberty. Oricum orele de acces pe gheață sunt dificile, ori seara târziu, ori foarte de dimineață. Principalele ore sunt rezervate pentru publicul larg”, a declarat pentru AGERPRES secretarul general al Federației Române de Hochei pe Gheață, Alexandru Hălăucă.

Hălăucă a precizat că ”seniorii de la Steaua București sunt la Cârța (jud. Harghita, n. red.) de doi ani de zile. Acolo ei sunt considerați ca de-ai casei. Pe de altă parte, pentru jucătorii de la Sportul Studențesc, care lucrează în marea lor majoritate, este mai greu să se antreneze. De multe ori, ei se duc direct la meciuri, în momentul de față”.

”După cum vedeți, fără patinoar la București suntem într-o situație foarte dificilă. Toate aceste aspecte sunt în detrimentul hocheiului de performanță. Bucureștiul era o pepinieră foarte bună, de aici au apărut în anii trecuți jucători foarte buni, care erau apoi selectați pentru echipele naționale ale României”, a subliniat oficialul.

Fostul internațional Răzvan Lupașcu, în prezent antrenori la echipele de copii și juniori ale clubului Steaua, a relatat că cei mici se scoală de la ora 5,00 pentru a ajunge la pregătire. ”Nu sunt obligați să o facă, dar se scoală pur și simplu din plăcere. Singura noastră problemă este că nu avem un patinoar să ne antrenăm în condiții normale și la ore decente. Din păcate, am început al treilea sezon de pregătire la AFI”, a precizat Lupașcu pentru AGERPRES.

Întrebat cum comentează faptul că la Cârța este un patinoar, iar la București, o capitală europeană, nu este niciunul, Răzvan Lupașcu a spus: ”Dacă privim lucrurile din punctul de vedere al unei societăți normale, nu este ceva ieșit din comun să fie un patinoar și într-o comună, dar faptul că în capitala noastră nu este patinoar, pentru mine ca om de hochei este foarte frustrant”.

”Poate părea paradoxal, dar chiar și în aceste condiții grele de antrenament, clubul Steaua Rangers a înscris în campionat patru echipe la categorii diferite: U10, U12, U14 și U16. La U12 avem două victorii din patru meciuri, la U14 avem patru înfrângeri, iar la U16 două înfrângeri. La U16 sunt șase echipe în campionat, la U14 sunt șapte echipe, iar la U12 sunt nouă echipe. La U10 sunt mai multe echipe, acolo sunt alte reguli de joc”, a precizat Lupașcu.

Cookies