Copiii de la o grădiniță din Sectorul 3 învață de mici să recicleze. Care sunt etapele reciclării

17 feb. 2021
63 Afișari
Copiii de la o grădiniță din Sectorul 3 învață de mici să recicleze. Care sunt etapele reciclării

Primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, a postat pe pagina sa de Facebook, laudativ, despre copiii de la grădinița 255 care, de mici, învață despre reciclare.

Edilul precizează că astfel de obiceiuri se învață din timp și laudă inițiativa micuților și a cadrelor didactice, reamintind cetățenilor că pot anunța Direcția de Salubritate S3 în cazul în care au deșeuri sau resturi voluminoase, iar aceștia le vor ridica de la adresă.

”Obiceiurile bune se învață din timp. Felicitări micuților și cadrelor didactice de la Grădinița 255! Și nu sunt singurii de la grădinițele și școlile din S3 care se preocupă de mediu și de comportamentul responsabil pe care noi, cu toții, trebuie să îl adoptăm.

❗Nu uitați, avem la dispoziție 5 numere de telefon: 📞 0720.777.511,

📞 0720.777.512, 📞 0720.777.513, 📞 0720.777.514, 📞 0720.777.515,

la care putem apela în cazul în care avem astfel de deșeuri sau resturi voluminoase. Iar colegii de la Direcția de Salubritate S3 ni le vor ridica de la adresă”, este postarea primarului.

Reciclarea este unul din cele mai ușoare și mai eficiente moduri prin care poți ajuta mediul înconjurător. Reciclând oprești deșeurile din a ajunge în gropile de gunoi, de unde se pot răspândi în ecosistemele naturale, poluând apa și solul. Totodată, în felul acesta ajuți economia, creezi locuri de muncă și contribui la fabricarea de noi produse din materiale reciclate, scrie medium.com.

Materialele plastice, metalice și sticlele au timpi de biodegradare uriași. O sticlă de plastic aruncată astăzi într-o groapă de gunoi va rămâne acolo pentu următoarele circa 33 de generații. O bucată de sticlă va râmăne în groapa de gunoi pe un termen nedeterminat, studiile estimând că sticla se biodegradează după 1–2 milioane de ani. Mai jos poți să observi efectele asupra anumitor materiale asupra mediului, în cifre:

PLASTICUL

  • O cutie în care se servește mâncarea se degradează în 400 de ani, iar o sticlă de plastic, în 1000 de ani.
  • Aproximativ 12% din deșeurile menajere sunt ambalaje din plastic.
  • Pentru a identifica plasticul, caută etichetele de pe produs. Fiecare număr din logo reprezintă o anumită categorie de plastic.

HÂRTIA

  • Prin reciclarea unei tone de hârtie, salvam 17 copaci.
  • Daca am arde aceeași tonă de hârtie în loc să o reciclăm, am crea 680kg de dioxid de carbon.

METALUL

  • Reciclarea unei conserve de aluminiu economisește suficientă energie pentru a ține pornit un televizor aproximativ 3 ore.

STICLA

  • Un singur recipient de sticlă se descompune complet în peste 1 milion de ani.
  • Sticla este 100% reciclabilă și poate fi reciclată la infinit. De asemenea, în cazul sticlelor, acestea pot fi reutilizate prin spălare, fără a fi nevoie de reciclare.

Care sunt etapele reciclării

  • Sortează de acasă deșeurile: plastic, hârtie, metal, sticlă, menajer.
  • Pentru obține mai mult spațiu, presează-le, împăturește-le.
  • Nu uita să cureți recipientele murdare înainte să le pui la coșul corespunzător.
  • Informează-te unde sunt puncte special amenajate pentru reciclare și du gunoiul acolo.
  • Nu uita să le spui și altora despre cum pot recicla
Cookies