Copiii care vor să învețe să picteze tot ce visează sunt așteptați la Roaba de Cultură, pe pajiștea din Herăstrău. Atelierul Colorat își deschide azi porțile

01 sept. 2023
336 afișări
Copiii care vor să învețe să picteze tot ce visează sunt așteptați la Roaba de Cultură, pe pajiștea din Herăstrău. Atelierul Colorat își deschide azi porțile
Copiii care vor să învețe să picteze tot ce visează sunt așteptați la Roaba de Cultură, pe pajiștea din Herăstrău. Atelierul Colorat își deschide azi porțile | Foto simbol; sursa: Pexels

POP UP ART SHOW, cursuri de pictură la “Atelierul Colorat”. În perioada 1 – 14 septembrie, Roaba de Cultură găzduiește gratuit cursuri de pictură pentru copii în cadrul evenimentului „Atelierul Colorat„, în parteneriat cu ExpoArte, în fiecare zi între orele 17.00-20.00.

Sub îndrumarea atentă a unei profesoare experimentate, copiii vor putea să descopere noțiuni și tehnici de pictură, dezvoltându-și apetitul pentru artă și importanța ei în viețile noastre. Copiii care vor să participe la Atelierul Coloratse pot înscrie pe loc, la Roaba de Cultură, pe pajiștea din Herăstrău (parcul Regele Mihai I).

Atelierul Colorat” este un moment special pentru cei mici pentru a-și dezvolta abilitățile artistice, un loc unde vor domni imaginația și distracția

Atelierul de pictură le oferă celor mici și o oportunitate de a socializa cu alți copii și de a își face noi prieteni. Copiii vor învăța să comunice, să colaboreze și să își împărtășească ideile, ceea ce le va dezvoltă abilitățile sociale și le va crește încrederea în sine.

Motivele pentru care pictura poate fi de folos în dezvoltarea copiilor sunt nenumărate și foarte atrăgătoare

• Stimulează creativitatea și imaginația – În timp ce pictează, copiii își pot folosi imaginația pentru a crea propriile lor opere de artă. Acest lucru îi ajută să devină mai creativi și să gândească în afara cutiei.

•             Dezvoltă abilitățile motorii fine – Pictura necesită o mulțime de mișcări mici și precise cu pensula. Aceste mișcări ajută la dezvoltarea abilităților motorii fine, care sunt importante pentru alte activități precum scrierea, tăierea cu foarfecele și legarea șireturilor.

•             Îmbunătățește concentrarea – Pictura necesită o atenție și o concentrare mare pentru a obține un rezultat frumos. Prin urmare, copiii învață să se concentreze și să fie focusați pe o singură activitate pentru o perioadă mai lungă de timp.

•             Învață să își exprime emoțiile – Pictura poate fi o modalitate de a exprima emoțiile și sentimentele. Copiii pot crea lucrări care reflectă stările lor de spirit, iar această activitate poate fi un mijloc eficient de a-și exprima și a-și procesa emoțiile.

•             Dezvoltă încrederea în sine – Când copiii își creează propriile lucrări de artă și le văd expuse sau primite în dar, se simt mândri de realizările lor. Acest lucru poate ajuta la dezvoltarea încrederii în sine și la creșterea stimei de sine.

•             Învață să colaboreze și să comunice – În timp ce pictează împreună, copiii trebuie să colaboreze și se adapteze la mică comunitate artistică.

La închiderea Atelierului Colorat,  un mare concert susținut de Othello Trio

Pentru a marca încheierea Atelierului Colorat, în data de 14 septembrie, începând cu ora 20.00, Othello Trio va susține un concert, la Roaba de Cultură. Muzicienii promovează pianul în blues și marii pianiști din istoria acestui gen muzical.  Concertul își propune să aducă o notă de culoare și bucurie în atmosfera artistică a Roabei de Cultură.

Bucureștenii sunt așteptați la Roaba de Cultură în luna iulie, la proiecția filmului RMN. Regizorul Cristian Mungiu va fi și el prezent la eveniment
Sursă foto: Roaba de Cultură.

 

Cookies