FIT CITY

Copiii au rămas fără tratament stomatologic gratuit în 2013

„Vorbim de o situaţie gravă, fără precedent, deşi, prin Constituţie, tinerii până la 18 ani beneficiază de asistenţă medicală gratuită. Cum respectăm Constituţia? Sunt copii din familii sărace, defavorizate, pensionari cu pensii foarte mici, persoane cu nevoie speciale care nu mai pot beneficia de asistenţă gratuită. În aceste condiţii, se va întâmpla un dezastru, pentru că sunt probleme complicate pe care nu le mai putem rezolva. Dacă vreţi să vă convingeţi, priviţi că tot mai mulţi oameni, dar şi tineri nu au dinţi în gură”, a declarat, miercuri, preşedintele Asociaţiei Medicilor Stomatologi din Bucureşti, Alexandru Brezoescu, citat de Mediafax.

Potrivit preşedintelui AMSB, stomatologii îşi cer drepturile, respectiv „banii puţini pe care i-au primit în fiecare an”.

„Noi ne cerem drepturile. Nu vrem să fim contra cuiva. Suntem pentru a găsi soluţii favorabile să asigurăm pacienţilor un tratament de calitate. Dar autorităţile ne spun că nu sunt bani. Noi spunem că sunt. Când apar situaţii de criză, de la Guvern se direcţionează bani imediat pentru rezolvarea crizei. Or Guvernul nu poate să direcţioneze bani pentru copiii acestei ţări, viitorul acestei ţări. Copiii vin la stomatolog, mai ales la cel de medicină şcolară, dar nici aceia nu au bani pentru materiale sanitare”, a mai spus Brezoescu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button