Copii intoxicați cu clor în bazinul de înot al clubului CS Rapid. Cei mici au ajuns la spital, iar bazinul a fost închis

26 oct. 2021
168 Afișari
Copii intoxicați cu clor în bazinul de înot al clubului CS Rapid. Cei mici au ajuns la spital, iar bazinul a fost închis
Copii intoxicați cu clor în bazinul de înot al clubului CS Rapid. Cei mici au ajuns la spital, iar bazinul a fost închis

Mai mulți copii au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu clor în bazinul de înot din Sectorul 6 al Capitalei. Polițiștii au declanșat o anchetă, iar bazinul a fost închis.

Copii intoxicați cu clor în bazinul de înot al clubului CS Rapid. Cei mici au ajuns la spital, iar bazinul a fost închis. Reprezentanții clubului au declarat că analizele apei nu au indicat un pericol.

Copii intoxicați cu clor în bazinul de înot al clubului CS Rapid

După antrenamentele de înot de la bazinul clubului aflat în Sectorul 6, de luni, 18 octombrie, copiii au prezentat simptome specifice unei intoxicații cu clor. Aceștia au ajuns la spital, unde au primit îngrijirile medicale necesare. Medicii de la spital au anunțat incidentul la 112, iar polițiștii au o anchetă în desfășurare.

Marțea trecută, 19 octombrie 2021, Secția 20 de Poliție a fost anunțată de incident chiar de unitatea spitalicească. Autoritățile au fost informate, în primă fază, de trei copiii care au fost aduși de părinți la camera de gardă. Aceștia prezentau simptome specifice unei expuneri la vapori de clor.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul secției 20. Concluzia polițiștilor: cei mici au participat la antrenamentele de înot al clubului CS Rapid din Capitală.

Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, din oficiu, au fost declanșate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Mai apoi, spitalul a informat secția de poliție că alți copii, cu aceleași simptome, au ajuns la camera de gardă.

DSP București a fost informată de situație și au fost prelevate și probe din apa bazinului.

„Urmare a probelor administrate în cauză, cercetările sunt continuate de Secția 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu”, potrivit unei informări făcute de Poliție, conform antena3.ro.

Cei mici au ajuns la spital, iar bazinul a fost închis

Reprezentanții Spitalului ”Grigore Alexandrescu” au declarat că 18 copii au ajuns la spital cu intoxicație cu clor, în decurs de trei zile.

2 copii nu au avut nevoie de internare, iar 4 au refuzat să se interneze. 12 copii au fost internați cu pneumonie post expunere la vaporii de clor, iar 10 dintre aceștia au avut nevoie de oxigen. Cei mici au fost internați în medie 3-4 zile.

Reprezentanții spitalului au mai spus că ultimii copii au fost externați duminică.

Reprezentanții clubului CS Rapid au declarat că bazinul a fost închis în seara de 18 octombrie, iar analiza apei nu a indicat niciun pericol pentru cei mici.

„Noi am dus analiza apei la DSP, așa cum prevede legea, luni, 18 octombrie, când s-a întâmplat intoxicarea copiilor, iar analiza apei este în parametri normali, fără să indice vreun pericol pentru copii”, a spus Valentina Caciureac, potrivit gsp.ro.

Cookies