Copacul în care cresc trotinete electrice se află în București. „Așa se parchează în Sectorul 3”

19 sept. 2023
777 Afișari
Copacul în care cresc trotinete electrice se află în București. „Așa se parchează în Sectorul 3”
Copacul în care cresc trotinete electrice se află în București. „Așa se parchează în Sectorul 3” | Sursă foto: Facebook-Cetățean Sector 3

Pentru a nu încurca pe nimeni, anumiți bucureșteni au decis să „parcheze” două trotinete electrice într-un copac aflat în Sectorul 3 al Capitalei.

Trotinetele abandonate la întâmplare pe străzile din București sunt un fenomen pe care toți l-am întâlnit în drumul nostru. Fie că sunt lăsate în mijlocul drumului, în curțile blocurilor sau pe stradă, acestea reprezintă un obstacol atât pentru pietoni, cât și pentru șoferi.

Într-un copac din Sectorul 3 cresc trotinete electrice

În ultimii ani, trotinetele electrice au împânzit străzile orașului. Cu toate că sunt un mijloc de transport rapid și convenabil pentru mulți cetățeni, există și probleme ce vin la pachet cu numărul mare al acestora.

Una dintre problemele cel mai des întâlnite în Capitală este că trotinetele sunt abandonate în cele mai creative și inoportune locuri. Un exemplu de loc în care nu te-ai fi așteptat să găsești a trotinetă a fost dat de un locuitor al Sectorului 3.

Acesta a publicat pe grupul de Facebook „Cetățean Sector 3” o poză în care pot fi văzute două trotinete electrice „parcate” într-un copac. Iată fotografia și mesajul lăsat de autorul postării:

Așa se parchează trotinetele în Sectorul 3 😉

Trotinete parcate într-un copac din Sectorul 3
Trotinete electrice parcate într-un copac din Sectorul 3 | Sursă foto: Facebook Cetățean Sector 3

Nu este prima dată când trotinetele au fost aruncate în copaci sau lăsate pe te miri unde prin oraș. Iată un articol care arată alte exemple de locuri în care nu te gândeai că va fi lăsată o trotinetă electrică:

Referendum pentru interzicerea trotinetelor electrice în Capitală

În data de 8 septembrie, Stelian Bujduveanu, le transmitea bucureștenilor că ar putea fi organizat un referendum prin care oamenii să decidă dacă își doresc ca trotinetele electrice să fie interzise în Capitală.

În acest sens, Stelian Bujduveanu a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu General:

Am decis astfel că Bucureștiul nu mai poate aștepta. Ne întoarcem la cea mai bună formă de democrație și îi întreb direct pe bucureșteni, prin referendum, dacă își doresc sau nu trotinete electrice în regim self-service pe străzile orașului, spune viceprimarul Capitalei.

Pentru a reduce costurile, viceprimarul Capitalei propune ca acest posibil referendum să fie organizat în același timp cu alegerile europarlamentare. Asta ar însemna că ar putea avea loc în data de 9 iunie 2024.

Pe parcursul anului trecut, în București au avut loc un total de 1.250 de accident, grave sau mai puțin grave. Polițiștii au informat că, dintre acestea, 9 din 10 accidente au avut loc din cauza conducătorilor trotinetelor.

Cookies