Copacul Dorințelor, plin ochi de „fructe”. 1500 de bucureșteni din S6 au prins mesaje-n ramuri. Își doresc zăpadă pentru săniuș, mai mult spațiu verde, dar și să zâmbim mai des

15 nov. 2023
3128 Afișari
Copacul Dorințelor, plin ochi de
Copacul Dorințelor, plin ochi de "fructe". 1500 de bucureșteni din S6 au prins mesaje-n ramuri. Își doresc zăpadă pentru săniuș, mai mult spațiu verde, dar și să zâmbim mai des | Sursa foto: One Night Gallery

1.500 de persoane au lăsat mesaje în Copacul Dorințelor Comunității Sectorului 6 în cadrul evenimentului realizat de One Night Gallery. Acesta a avut loc în weekendul 11-12 noiembrie, iar dorințele au fost proiectate pe un ecran montat în Parcul Liniei.

1.500 de mesaje au umplut ramurile Copacului Dorințelor Comunității Sectorului 6

11 și 12 noiembrie au fost două zile speciale pentru locuitorii sectorului 6 din București pentru că s-au putut bucura de o instalație de artă digitală colaborativă marca One Night Gallery, disponibilă publicului în Parcul Liniei.

Copacul Dorințelor a reprezentat o instalație interactivă unde sute de dorințe și speranțe au umplut ramurile virtuale ale acestuia. Proiectul co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023, a fost foarte bine primit, având în vedere că s-au strâns 1.500 de mesaje, se arată într-un comunicat.

Acestea sunt câteva dintre mesajele care au apărut pe marele ecran interactiv:

  • „Să zâmbim mai des”,
  • „Momente magice de bucurie și recunoștință”,
  • „Să fie zăpadă de săniuș”,
  • „Mai mult verde”,
  • „Să mergem zilnic cu bicicletele”,
  • „Fericire pentru toată lumea și să nu plece nimeni supărat”.

Mesajele au fost trimise de oameni prin SMS, pe un număr de telefon dedicat evenimentului. Acestea au fost ulterior preluate pe un ecran animat înalt de 6 metri, unde s-au transformat în ramuri virtuale, proiectate în timp real. Vizitatorii s-au bucurat de ele weekendul trecut, între orele 11:00 și 22:00.

Iată ce spun fondatorii One Night Gallery:

Ne-am dorit să scoatem oamenii din rolul de locuitori pasivi ai orașului și să-i facem să acționeze, să-și declare liber dorințele și speranțele și să aparțină astfel comunității din care fac parte. Mai mult, să-i determine și pe alții să acționeze spre binele comunității. De aceea am adus laolaltă publicul și artiștii în cadrul unei instalații participative care sperăm că a fost, pe cât de inedită, pe atât de inspirațională.

Copacul Dorințelor Comunității Sectorului 6 este un proiect câștigat de One Night Gallery – o platformă culturală și educațională al noilor arte prin tehnologii emergente – în cadrul Proiectului Cultura 2023.

Proiectul vine în întâmpinarea publicului dornic de experiențe artistice de artă new media și a fost gândit pentru a activa audiențe de toate vârstele, dornice de manifestări artistice moderne, bazate pe tehnologie digitală.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies