Copacul cu numărul 1 Milion, din campania ”Adoptă un copac”, se va planta în București, iar în 25 de școli vor avea loc plantări simultane

18 nov. 2022
166 afișări
Copacul cu numărul 1 Milion, din campania ”Adoptă un copac”, se va planta în București, iar în 25 de școli vor avea loc plantări simultane
Foto: Agerpres

Un ONG organizează în București un eveniment de conștientizare a faptului că și bucureștenii au pârghii la îndemână pentru a se implica în creșterea suprafețelor umbrite cu arbori din oraș.

În Capitală și nu numai, plantarea este responsabilitatea autorităților, context în care pârghiile de intervenție a cetățeanului par a fi limitate. Cu toate acestea însă, într-un model de cetățenie activă, bucureșteanul poate face parte din soluția problemei, precizează reprezentanții „Viitor plus”.

Cum? Voluntariatul, donațiile recurente, educația în școli sau petiționare către autorități sunt doar câteva dintre posibilitățile de acțiune.

Miercuri, 23 noiembrie, de la ora 10.00 la ora 12.30, în incinta Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Viitor Plus organizează evenimentul-dezbatere „Împădurești pentru București”, prin programul Adoptă un Copac.

Copacul cu numărul 1 Milion

La finalul dezbaterii, echipa Adoptă un Copac va planta Copacul cu numărul 1 Milion, celebrând astfel anii de eforturi susținute de organizare a evenimentelor de plantare și de mobilizare a voluntarilor și donatorilor.

Evenimentul va fi transmis live în social media (Împădurești pentru București – dezbatere dedicată importanței pădurilor și plantărilor urbane | Facebook), iar toți participanții vor putea asista virtual la câteva dintre plantările ce se vor petrece în timp real, în 25 de școli din București, realizate de elevi și de profesori, alături de invitați speciali.

În aceeași zi, va fi disponibil gratuit, pe adresa www.adoptauncopac.ro, Ghidul Educațional creat de Adoptă un Copac, care își propune să aducă în preocuparea elevilor, de la nivelul clasei pregătitoare, până la clasa a XII-a, importanța pădurilor pentru noi toți, precum și câteva dintre regulile esențiale de respectat în procesul de plantare.

Îți mai recomandăm și:

Cookies