Copacii din Sectorul 4 sunt consultați zilele acestea, însă nu cu stetoscopul, ci cu tomograful. Cum funcționează tehnologia adusă în premieră în București

13 oct. 2021
165 Afișari
Copacii din Sectorul 4 sunt consultați zilele acestea, însă nu cu stetoscopul, ci cu tomograful. Cum funcționează tehnologia adusă în premieră în București
Copacii din Sectorul 4 sunt consultați zilele acestea, însă nu cu stetoscopul, ci cu tomograful. Cum funcționează tehnologia adusă în premieră în București. Sursa foto: Tribuna

Primăria Sectorului 4 va consulta copacii de pe aria sectorului cu ajutorul unor aparate ce vor fi utilizate în premieră în Capitală. Este vorba despre tomograful pentru arbori, un aparat ce va permite depistarea copacilor bolnavi. Mai mult, Daniel Băluță, primarul de sector, a explicat și modul în care funcționează această tehnologie.

Copacii din Sectorul 4 vor fi supuși unor proceduri-premieră în București. Astfel, angajații Primăriei Sectorului 4 vor utiliza un tomograf pentru arbori ce le va indica acestora starea de sănătate a copacilor din sector, și astfel va face mult mai ușoară depistarea arborilor cu probleme, potrivit stiripesurse.ro.

Copacii vor fi consultați și va fi întocmită o bază de date, spune Daniel Băluță

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat că toți arborii din sector vor fi consultați, iar apoi fiecare arbor va fi diagnosticat de specialiști, după caz. Mai mult, va fi întocmită o bază de date pentru o mai bună evidență a situației copacilor bolnavi din sector.

„Tomograful pentru copaci, o nouă soluție smart pe care comunitatea noastră o implementează. De acum înainte, arborii din sectorul nostru vor fi consultați, iar în urma diagnosticului pus de specialiști vom ști exact ce măsuri să luăm. Suntem singura autoritate locală din București care deține acest aparat de ultimă generație. Cu ajutorul lui vom reuși să scanăm arborii din sectorul 4, pentru a-i identifica pe cei care sunt bolnavi și care s-ar putea prăbuși. Totodată, vom crea, în acest fel, o bază de date actualizată cu situația copacilor de pe domeniul public”, a explicat primarul Daniel Băluță.

Cum vor fi verificați copacii și ce presupune acest control

Angajații Primăriei Sectorului 4 au avut deja ocazia să verifice o parte din copacii din sector în ultima perioadă cu ajutorul acestui tomograf. Prin urmare, aceste rezultate vor fi folosite pentru a se elibera avize de toaletare sau de defrișare în viitor. Deși durează doar câteva minute, această procedură oferă o serie de informații utile despre fiecare copac în parte.

„Durează câteva minute până când aparatul este conectat și cu ajutorul sunetelor, tomograful sonic afișează problemele trunchiului. Acesta furnizează informații despre starea de sănătate a fiecărui copac și evidențiază, după caz, lemn sănătos, lemn putred sau cavități și crăpături”, a precizat Băluță.

Cookies