Copaci solari cu wi-fi și energie verde. I-ați văzut și voi prin București?

01 nov. 2021
425 Afișari
Copaci solari cu wi-fi și energie verde. I-ați văzut și voi prin București?
Copaci solari cu wi-fi și energie verde. I-ați văzut și voi prin București?

Dacă treci în grabă pe la Unirii, chiar aproape de stația M2, sunt șanse să observi un copac solar și să nu-ți dai seama, ce este el, de fapt. Acolo este doar unul din cei cinci copaci smart. Ce obiectiv are acest proiect.

Copaci solari cu wi-fi și energie verde. I-ați văzut și voi prin București? Noi da, iar la început nici n-am băgat de seamă ce sunt ei, de fapt.

Copaci solari cu wi-fi și energie verde

În centrul Capitalei au fost montați cinci copaci solari ce au, printre altele, și wi-fi gratuit. Fiecare astfel de copac oferă o sursă de energie verde la care vă puteți încărca telefoanele, atât wireless, cât și usb. La fiecare copac se pot încărca, zilnic, 70 de telefoane.

Încă un lucru fain: la acești copaci vă puteți odihni și relaxa cât timp vă plimbați prin oraș, potrivit economica.net.

Design-ul copacilor le permite o integrare armonioasă în peisajul Capitalei și susține adoptarea unui comportament responsabil față de mediu și față de comunitate.

Acest proiect face parte dintr-un parteneriat pentru sustenabilitate realizat de BAT România alături de Primăria Sectorului 3 și Green Academy.

Sursă foto: BAT

I-ați văzut și voi prin București?

„Copacii solari reprezintă un mod foarte inventiv de a folosi energia solară: un copac alimentat cu energie solară este un generator de energie verde, dar și un spațiu de relaxare și conexiune, atât în mediul online, cât și fizic”, declară Ileana Dumitru, Director juridic și relații publice pentru Aria Europa centrală și de sud din cadrul BAT.

În ce zone ale Capitalei au fost montate dispozitivele solare:

  • zona Piața Unirii,
  • zona Piața Universității,
  • zona parcului IOR.

Aceste dispozitive solare reprezintă o nouă invitație de a conștientiza importanța gesturilor simple și de a contribui, prin mici schimbări pe care le avem la îndemână, la protejarea mediului și a comunității. Au fost realizate de către TripAtelier și Mannebunit.

În anul 2019, BAT România alături de Primăria Sectorului 3 și Green Academy au lansat în premieră campania „Alege asumat un oraș curat”, în care 300 de scrumiere stradale au fost montate pentru colectarea selectivă a mucurilor de țigară, dar și pentru valorificarea lor energetică. Mai apoi, campania a fost dezvoltată în alte două orașe din România: Constanța și Iași, iar alte orașe urmează să se alăture în viitor.

Cookies