Conturile TVR, blocate de ANAF

de:
22 mai 2012
0 afișări
Conturile TVR, blocate de ANAF

ANAF a început executarea silită a Televiziunii Publice. Fiscul a decis să ia bani din conturile TVR pentru a recupera din datoriile de sute de milioane de lei strânse din neplata taxelor, impozitelor şi a contribuţiilor sociale ale angajaţilor Televiziunii Publice, scrie Realitatea.net.

Această procedură de executare silită, potrivit informaţiilor Realitatea TV, presupune şi un sechestru pe bunurile televiziunii. Conturile TVR au început să fie blocate încă de la finalul anului trecut, din cauza datoriilor la bugetul de stat.

Potrivit unui comunicat remis luni de TVR, ANAF a blocat în totalitate conturile televiziunii. Reprezentanţii TVR susţin că suma restantă către bugetul de stat este de 272.000 de lei.  „Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat astăzi în totalitate conturile operaţionale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate – din 2005 până la finalul lui 2011 – către bugetul de stat. Acestea sunt în valoare de 272.699 lei. În aceste condiţii, conducerea televiziunii publice atrage atenţia opiniei publice că măsura dispusă duce la blocarea activităţii TVR în timpul campaniei electorale, ceea ce poate aduce prejudicii procesului democratic. În perioada următoare, conducerea TVR va identifica soluţii pentru deblocarea situaţiei”, se arată în comunicatul TVR.

Cookies