Conturile Blue Air au fost deblocate. AFM a anunțat că poprirea a fost suspendată

07 sept. 2022
196 Afișari
Conturile Blue Air au fost deblocate. AFM a anunțat că poprirea a fost suspendată
Conturile Blue Air au fost deblocate. AFM a anunțat că poprirea a fost suspendată| Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat astăzi, 7 septembrie 2022, că poprirea ce fusese pusă ce conturile companiei aeriene Blue Air a fost suspendată.

AFM a suspendat poprirea conturilor Blue Air

Miercuri după-amiază, AFM (Administrația Fondului pentru Mediu) a anunțat că a suspendat poprirea conturilor Blue Air AVIATION S.A.

Iată ce a transmis AFM prin intermediul unui comunicat de presă:

În urma solicitării transmise în dimineața zilei de 7 septembrie 2022, de eșalonare la plată a obligațiilor restante la Fondul pentru Mediu și a transmiterii documentației necesare pentru începerea procedurii de eșalonare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, Administrația Fondului pentru Mediu a decis suspendarea popririi asupra disponibilităților bănești ale companiei BLUE AIR AVIATION S.A și stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanței.

De ce au fost blocate conturile companiei

De asemenea, a fost transmis și motivul pentru care conturile companiei aeriene au fost blocate.

Astfel că, Administrația pentru Fondul de Mediu a blocat conturile din cauza unei datorii de peste 28 de milioane de lei, conform Gândul.ro. Această datorie reprezintă valoarea a 54.230 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră (aferente emisiilor de dioxid de carbon) generate pe parcursul anului 2021, pe care Blue Air nu le-a achitat.

Tot miercuri, Guvernul a anunțat că a fost alocată suma de 5 milioane de lei pentru repatrierea românilor ce au fost afectați de anulările zborurilor Blue Air. Această sumă provine din fondul de rezervă al executivului.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că potrivit datelor primite de la MAE, 2.098 de români afectați de anularea zborurilor Blue Air au solicitat sprijin consular pentru a reveni în țară.

Cookies