ARHIVA B365

Conturile agenției de turism Perfect Tour, blocate de DNA

Perfect Tour, firmă deținută de Corina Păcuraru, nu și-a mai putut plăti în ultimele zile contractele cu furnizorii, după ce firma a intrat în colaps financiar, iar angajații agenției au fost sfătuiți de către directori să își caute de lucru, potrivit unor surse din piață. Perfect Tour și-a anunțat revânzătorii că nu mai poate onora nicio rezervare și nu mai poate oferta nimic și că sunt periclitate în acest moment vacanțele a peste 1.000 de turiști ai agenției, susțin sursele citate.

Dragoș Anastasiu, proprietarul Eurolines și reprezentant al TUI în România, a negociat preluarea Perfect Tour luni, până noaptea târziu, dar și marți, însă nu s-a ajuns la o înțelegere, susțin surse din piață. Anastasiu nu este la prima mișcare de acest tip, pentru că a mai preluat de-a lungul vremii, fără vreun mare efort financiar, firme renumite, dar care în acel moment nu se simțeau prea bine. Așa s-a întâmplat cu agențiile Nova Travel din București și cu Danubius din Constanța, anunță Profit.ro.

Conturile agentiei Perfect Tour au fost blocate, la cererea DNA, deoarece compania este anchetata intr-un amplu dosar de coruptie „cu numeroase conexiuni, dar fara legaturi cu activitatea de turism”.

Reprezentantii companiei au informat ca Perfect Tour s-a pus la dispozitia organelor de ancheta, dar a contestat sechestrul pus de procurori pe conturile agentiei.

„Din motive independente de vointa noastra, autoritatile statului au blocat conturile Perfect Tour. Pana in prezent, niciun client nu a fost afectat si avem incredere ca acest lucru va ramane la fel in continuare, dar ne aflam pentru prima data in situatia de a ne dezamagi clientii si facem toate eforturile pentru ca impactul asupra acestora sa fie minim.

Charterele spre Laponia nu sunt in pericol. Si acest lucru este valabil si pentru multi alti clienti care pleaca de Sarbatori.

Pentru a ne concentra pe solutii, Perfect Tour nu mai efectueaza nicio rezervare noua”, au declara oficialii Perfect Tour, intr-un comunicat remis Business24.

„In anul 2009, Perfect Tour a intermediat o tranzactie fara nicio legatura cu turismul, cumparand un ‘mar’ si vanzandu-l mai departe. ‘Marul’ s-a dovedit, insa, stricat si suspect de frauda, iar Directia Nationala Anticoruptie a demarat o ampla ancheta, punand sechestru asigurator pe conturile Perfect Tour. Practic, Perfect Tour are bani in conturi, dar nu-i poate folosi pana la elucidarea cazului”, au adaugat oficialii Perfect Tour.

Pentru a limita impactul anchetei asupra clientilor, Perfect Tour a elaborat un plan de criza in trei pasi.

Perfect Tour a contestat impunerea sechestrului asigurator, exprimandu-si deplina disponibilitate de a coopera cu autoritatile in vederea clarificarii oricaror suspiciuni. Iar, ca prim rezultat, miercuri, 16 decembrie, au putut fi efectuate mai multe plati.

Pentru a nu afecta operatiunile de travel ale clientilor corporate, Perfect Tour a negociat preluarea acestora, cu tot cu echipele de specialisti, de catre o alta companie de management al calatoriilor de afaceri.

In ceea ce ii priveste pe turisti, Perfect Tour depune toate eforturile pentru a nu afecta vacantele de acestora, indiferent de destinatie, se mai arata in comunicatul companiei.

Call Center-ul 24/7 a fost transformat in „Seviciu pentru Clienti” non-stop, la numarul 021 9818, mai spun reprezentantii companiei, care sustin ca se zilnic se realizeaza incasari si plati catre furnizori.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button