Controlorii de la Depoul Berceni au fost instruiți să acorde primul ajutor. Șoferii STB au făcut aceleași cursuri anul trecut

21 feb. 2024
360 afișări
Controlorii de la Depoul Berceni au fost instruiți să acorde primul ajutor. Șoferii STB au făcut aceleași cursuri anul trecut
Controlorii de la Depoul Berceni au fost instruiți să acorde primul ajutor. Șoferii STB au făcut aceleași cursuri anul trecut | Sursa foto: Facebook - STB

Controlorii Societății de Transport București sunt instruiți să acorde primul ajutor. Programul a fost reluat joi, 21 februarie, la Depoul Berceni, iar de pregătirea lor se ocupă medicii de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov.

Controlorii de la Depoul Berceni au fost instruiți să acorde primul ajutor

Societatea de Transport București anunță că echipele de controlori sunt instruite să acorde primul ajutor. Astăzi au fost instruiți angajații de la Depoul Berceni.

Continuăm să instruim echipele noastre de controlori cu privire la acordarea primului ajutor!

Astăzi, la Depoul Berceni, am reluat programul de pregătire al angajaților pentru acordarea primului ajutor!

Medicii Serviciului de Ambulanță București-Ilfov se ocupă de pregătirea personalului STB SA, pentru a crea o capacitate de răspuns rapid în situații medicale de urgență.

Daniel Istrate, directorul general al STB, a declarat următoarele:

Siguranța călătorilor este prioritară pentru noi, iar prin instruirea personalului ne asigurăm că suntem pregătiți să intervenim eficient și să oferim ajutorul necesar în situațiile neprevăzute.

Acordarea primului ajutor este uneori vital pentru persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale în mijloacele de transport public, pe stradă sau în diferite locuri până la venirea unui echipaj medical.

De asemenea, mulți călători care circulă cu STB sunt puși în astfel de situații, iar mijloacele de transport, fie ele tramvaie, troleibuze sau autobuze, se opresc pentru ca medicii să intervină în diferite cazuri.

De exemplu, miercuri dimineață, 20 februarie, linia 1 a fost blocată pe Șoseaua Mihai Bravu, în stația Gheorghe Pătrașcu, pentru a i se acorda unui călător îngrijiri medicale.

Linia 1 – blocată pe Șos. Mihai Bravu, în stația Gheorghe Pătrașcu, pe sensul spre bd. Banu Manta. Cauza: calator care are nevoie de ingrijiri medicale.

La fel s-a întâmplat și marți, 19 februarie, cu liniile 10, 25 și 47. Acestea au fost blocate timp de 45 de minute.

Liniile 10, 25 și 47 – blocate pe Șos. Progresului, înainte de intersecția cu Calea Rahovei, pe sensul spre Bd. Banu Manta. Cauza: călător care are nevoie de îngrijiri medicale. S-au aplicat măsuri de deviere.

Șoferii de la Autobazele Titan și Floreasca au fost instruiți în noiembrie

Și mai mulți șoferi STB au fost instruiți să acorde primul ajutor în noiembrie 2023. Primii au fost cei de la Autobaza Titan, apoi cei de la Autobaza Floreasca.

Conducătorii auto din cadrul Societății de Transport București au fost instruiți tot de Serviciul de Ambulanță București-Ilfov.

Aceștia au învățat mai multe lecții importante, astfel încât să poată interveni pentru a salva vieți:

  • dezobstrucția căilor respiratorii,
  • poziția laterală de siguranță,
  • resuscitarea și utilizarea unui defibrilator automat.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies