CONTROL la Spitalul Elias din cauza unor materiale sanitare neconforme calitativ

de:
11 apr. 2019
1 Afișari
CONTROL la Spitalul Elias din cauza unor materiale sanitare neconforme calitativ

„Ne-am autosesizat la apariţia unor articole legate de utilizarea unor materiale sanitare, în special pentru blocul corpul operator, care nu ar corespunde calitativ. Din primele informaţii ştim că aceste contracte de furnizare a acestor materiale au fost anulate, dar dorim să vedem exact dacă utilizarea acestora nu a pus în pericol siguranţa pacientului. De aceea, inspectorii DSP vor verifica aceste aspecte în cursul zilei de azi, iar în această după-amiază voi avea un raport preliminar cu primele concluzii”, a declarat Sorina Pintea, joi, într-o intervenţie telefonică la România Tv.

Ministrul Sănătăţii a precizat că se va verifica dacă şi câte dintre materialele furnizate au fost utilizate, precizând că nu este afectată activitatea medicală în spital.

Întrebată cum a ajuns Spitalul Elias în această situaţie, Sorina Pintea a răspuns: „Paradoxal, respectând procedurile de achiziţie în sensul că au achiziţionat produsul la cel mai mic preţ, neţinând cont de raportul calitate-preţ”.

Aceasta a precizat că, din informaţiile pe care le deţine, contractul cu firma care ar fi furnizat materialele sanitare de calitate îndoielnică a fost reziliat.

„Contractul am înţeles că deja a fost reziliat în urma sesizărilor, vom vedea, depinde ce vom găsi la faţa locului. Consecinţele sunt în funcţie de ceea ce există acolo”, a mai spus Pintea, conform news.ro. 

Cookies