Control la Primăria Sectorului 1. Nereguli descoperite de Curtea de Conturi. Ce arată raportul de audit financiar

18 nov. 2021
200 Afișari
Control la Primăria Sectorului 1. Nereguli descoperite de Curtea de Conturi. Ce arată raportul de audit financiar
Control la Primăria Sectorului 1. Nereguli descoperite de Curtea de Conturi în raportul de audit financiar

Recent s-a aflat că a avut loc un control serios la Primăria Sectorului 1. Astfel, au fost descoperite o serie de nereguli de către Curtea de Conturi și toate au fost făcute publice într-un raportul de audit financiar publicat încă de miercuri. Patru agenți ai Curții de Conturi au realizat controlul.

Control major la Primăria Sectorului 1. Un raport de audit financiar al Curții de Conturi, efectuat în perioada 2 septembrie – 5 noiembrie la Primăria Sectorului 1 și publicat miercuri, 17 noiembrie, arată că „situatiile financiare auditate conțin denaturări semnificative ca urmare a unor abateri sau erori”.

Control la primăria condusă de Clotilde Armand

Totuși, se pare că primarul Clotilde Armand nu este vizat direct, mai ales că auditul financiar a fost făcut pentru perioada de 1 ianuarie 2020 până la 30 decembrie 2020, adică doar primele două luni de mandat ale primarului actual și restul sub conducerea fostului primar, Dan Tudorache.

Totuși, informațiile prezentate arată o serie de nereguli grave, mai ales în privința serviciilor de salubrizare, adică în contractul pe care Primăria Sectorului 1 îl avea cu Romprest.

Ce a descoperit Curtea de Conturi la Primăria Sector 1

Auditul financiar pe care îl puteți descărca mai jos în totalitate s-a referit la perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2020.

Printre neregulile constatate se află următoarele probleme:

– 86.284.203 lei, reprezentând servicii de salubrizare publică facturate de prestator dar neînregistrate în contabilitate

– Plata nejustificată a sumei de 165.682 lei prin acceptarea le decontare a unor cantități de servicii de salubrizare publică stradală neefectuată

– Plăti nelegale de 221.047 lei – Plata nejustificată a contravalorii unor cantități de lucrări privind extinderea rețelei de canalizare

– 2.224.202 – Diferența de garanție de bună execuție ce trebuia depusă de SC. Compania Rompres Service S.A.

„Valoarea cumulată a erorilor/abaterilor de la legalitate și regularitate constatate de 782.159.066 lei”, se mai arată în raportul Curții de Conturi.

Se pot face obiecții la neregulile descoperite

Raportul poate fi contestat de Primărie. Astfel, Curtea de Conturi mai spune că la constatările înscrise în acest raport mai pot fi formulate obiecții de către conducătorul S1MB. Acestea trebuie transmise la sediul Curții de Conturi București în termen de 15 zile de la data înregistrării în S1MB, adică până la 22.11.2021. Mai mult, dacă obiecțiile vor fi făcute după această dată, nu vor mai fi luate în considerare.

Vezi aici raportul complet Curții de Conturi după controlul de la Primăria Sectorului 1

Cookies