ARHIVA B365

Control demarat de Ministerul Apărării şi Internelor la Dinamo Bucureşti

Ministerul Administraţiei şi Internelor, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, caută soluţii legale în ceea ce priveşte cadrul legislativ pentru ca sumele restante faţă de sportivii de la CS Dinamo, medaliaţi la Jocurile Olimpice din 2008, să fie achitate, potrivit Realitatea.net.

Sabrerul Mihai Covaliu, gimnastul Marian Drăgulescu, tiristul Alin Moldoveanu şi fetele de la canotaj, Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu se numără printre sportivii care nu au primit banii pentru medaliile obţinute la Olimpiada de la Beijing. 

„Considerăm că este inacceptabil ca aceşti sportivi să nu fie recompensaţi pentru efortul depus şi pentru toate sacrificiile făcute. Timp de patru ani, guvernele anterioare nu au găsit resursele necesare şi nu au gestionat corespunzător această situaţie. Surprinzător, acum, reprezentanţii acestor foste guverne se declară indignaţi de situaţia pe care tot ei au creat-o. La solicitarea primului ministru Victor Ponta, Ministerul Administraţiei şi Internelor a luat act de această situaţie neplăcută şi va identifica cât mai curând posibil atât soluţia optimă pentru remedierea situaţiei, cât şi responsabilii ce au gestionat deficitar acest segment. În prezent, Ministerul Administraţiei şi Internelor, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, caută soluţii legale în ceea ce priveşte cadrul legislativ pentru ca aceste sume restante să fie achitate”, se arată într-un comunicat al MAI.

Elisabeta Lipă, preşedintele CS Dinamo, a declarat, miercuri, că a fost înştiinţată de către Ministerul Finanţelor Publice că sumele restante pentru premierea sportivilor medaliaţi la Jocurile Olimpice din 2008 nu mai pot fi acordate după patru ani, pe motiv că s-au prescris.

„Am făcut o adresă către Ministerul Finanţelor aşa cum ne-a cerut premierul Victor Ponta pentru a suplimenta bugetul şi pentru a plăti sumele restante pentru premierea sportivilor medaliaţi la Beijiing, dar am primit un răspuns prin care eram înştiinţaţi că aceste sume nu mai pot fi acordate după patru ani. S-au prescris. Mai mult de atât nu putem face. E vorba de 1.350.000 de lei, după ce în 2010 am făcut efortul de a plăti 400.000 de lei. Premierul a declarat că va face tot posibilul pentru a achita aceste datorii către sportivi, dar suplimentarea bugetului trebuia făcută de către Ministerul de Finanţe. El a fost bine intenţionat, a fost de bună credinţă, dar am ajuns în această situaţie. Noi am făcut tot ce e omenesc posibil, şi e păcat că s-a ajuns aici”, a declarat Elisabeta Lipă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button