Control de amploare al ANPC în Costinești. Carne expirată din 2019 și adolescenți care munceau pe gratis

08 aug. 2022
425 Afișari
Control de amploare al ANPC în Costinești. Carne expirată din 2019 și adolescenți care munceau pe gratis
Control de amploare al ANPC în Costinești. Carne expirată din 2019 și adolescenți care munceau pe gratis. Sursa foto: Captură/ observatornews.ro

ANPC a desfășurat un control de amploare în Costinești. Autoritățile au descoperit produse din carne și pește expirate din 2019, dar și adolescenți care munceau pe gratis. 16 ore au durat controalele, iar inspectorii ANPC au fost nevoiți să cheme mascații și trupele Antitero, după ce patronii localurilor și angajații au devenit agresivi.

Control de amploare al ANPC în Costinești

Inspectorii ANPC au avut parte de un weekend de foc în Costinești. Vreme de 16 ore, au fost controlate restaurante și terase populare din stațiunea preferată de mulți turiști și anul acesta.

Patronii și angajații localurilor au devenit agresivi, iar ANPC a solicitat sprijinul mascaților și ofițerilor Antitero.

Patronii teraselor din complexul Tineretului își tratau clienții cu produse din carne, pește, murături și condimente expirate de ani buni. Încăperile erau murdare, erau bine ferite de ochii curioșilor și aveau lacătul pe ușă. În aceste spații de depozitare, autoritățile au descoperit 6 tone de produse alterate și expirate. Mâncarea de aici ajungea la cel puțin 12 terase din stațiune, iar unii angajați nu aveau habar că produsele sunt expirate.

Președintele ANPC: „Ne-am simţit ca în favelele sud-americane”

Președintele ANPC a declarat că marfa primită de aceste localuri părea proaspătă și era scoasă din ambalajele originale. Toate spațiile de depozitare erau ascunse.

„Accesul dintr-un depozit într-altul efectiv avea caracteristicile unei catacombe, ne-am simţit ca în favelele sud-americane, toată structura gândită în aşa fel încât să fie ascunsă ochilor autorităţilor”, a declarat Horia Constantinescu, preşedinte ANPC, potrivit observatornews.ro.

Nu a fost simplu ca inspectorii să pătrundă în aceste spații cu produse expirate. Controalele au durat 16 ore pentru că patronii și angajații au devenit agresivi, au jignit și amenințat. Inspectorii ANPC au intrat în unele locuri cu mandate de percheziție. În sprijinul ANPC, au intervenit luptători SAS, agenţi Antitero şi jandarmi.

Neregulile nu se opresc aici. Autoritățile au constatat că mai mulți minori munceau în complexul Tineretului din Costinești, dar fără să fie plătiți. Doi foști angajați au confirmat informația.

„Ore lucrate câte 16 ore pe zi, cu copii de 16-17 ani, veniţi de prin ţară, de prin Moldova, vai de mama lor, ţinuţi pe acolo”, a declarat un fost angajat pentru sursa citată.

Un alt fost angajat recunoaște că pătronii le promiteau mese gratuite, dar calitatea lipsea cu desăvârșire. Ajungea să se simtă rău de la mâncare și avea stări de greață. A fost deschis dosar penal, iar mai mulți minori au fost audiați.

Mulți turiști au ales anul acesta să-și petreacă vacanța de vară în Costinești, dar se plâng de condițiile din stațiune.

Cookies